Nederlandse clubs zonder prijzen naar huis

Op de voor Nederland uitermate teleurstellend verlopen finaledag van de Europa Cup-toernooien in Brno en Hoofddorp, gingen ook de individuele prijzen aan de Nederlandse honkballers voorbij. Alle prijzen gingen naar Rimini en T&A San Marino.

In Hoofddorp gingen alle drie de individuele prijzen naar toernooiwinnaar T&A San Marino. Jairo Ramos Gizzi werd uitgeroepen tot beste slagman en Meest Waardevolle Speler. Hij kwam in zes wedstrijden tot twaalf hits (.500). Verder had hij dit toernooi van alle spelers de meeste honkslagen, de meeste binnengeslagen punten (9) en de meeste homeruns (2).

Beste pitcher werd Junior Guerra. De winnend pitcher uit de finale gooide in de eerste ronde al dertien innings in twee wedstrijden met negen strikeouts en slechts één punt tegen (0.69). In de finale kreeg de Venezolaanse pitcher ook maar één punt tegen in zes innings.

Danny Rombley

Danny Rombley werd in Hoofddorp de beste Nederlandse speler. Zijn slaggemiddelde van .417 was goed genoeg voor een achtste plaats in het klassement. Wel leidde de speler van Vaessen Pioniers de klassementen voor meeste gescoorde punten (9) en meeste gestolen honken (4).

Foto: © Rob Jelsma

Foto: © Rob Jelsma

In Brno gingen de Italianen er, evenals met de hoofdprijs, ook met de individuele prijzen vandoor. Michael Ekstrom mocht na afloop van het toernooi prijzen in ontvangst nemen voor de beste pitcher en Meest Waardevolle Speler. Hij kwam dit toernooi tweemaal in actie en won allebei zijn wedstrijden. In veertien innings stond Ekstrom bovendien maar één punt toe. Dat was na de homerun van DOOR Neptunus-speler Gianison Boekhoudt in de finale. Daarnaast gooide de voormalig Major Leaguer dit toernooi zestien keer drie slag.

Urving Kemp

Zijn ploeggenoot Leonardo Zileri werd uitgeroepen tot beste slagman. De Italiaanse midvelder kwam tot een slaggemiddelde van .706 met twaalf honkslagen in vijf wedstrijden. Urving Kemp werd de beste Nederlandse slagman. Hij kwam in vijf wedstrijden tot negen honkslagen (.500) met zeven gescoorde punten. Misja Harcksen (zes innings) en Orlando Yntema (vijf innings) stonden elk in de eerste ronde geen verdiende punten toe.

Niettemin eindigde verschillende spelers van DOOR Neptunus wel bovenin aanvallende klassementen. Zo scoorde Raily Legito de meeste punten (9) en produceerde hij de meeste homeruns (2), sloeg Dwayne Kemp de meeste punten binnen (7) en wist hij de meeste honken te stelen (6) en kwam Stijn van der Meer tot de meeste tweehonkslagen (4). De meeste strikeouts dit toernooi kwamen op naam van Mike Bolsenbroek. De Nederlandse pitcher in dienst van Buchbinder Legionäre gooide zestien keer drie slag in 13 2/3 inning.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page