Vaessen Pioniers in finale Europa Cup onderuit

De honkballers van Vaessen Pioniers zijn er vandaag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de European Champions Cup. In de finale van het Europa Cup-toernooi verloor de gastheer vandaag het pitchersduel van T&A San Marino met 1-2. De twee Venezolaanse pitchers van de club uit de Italiaanse competitie bleken in Hoofddorp oppermachtig.

Hoofdcoach Robert Klaver startte de finale vanmiddag eveneens met een Venezolaanse troef. Driemaal eerder kwam de voormalig profhonkballer Ricardo Hernández uit tijdens een wedstrijd op een Europa Cup-toernooi. In 2012 en 2013 won hij voor het Italiaanse Nettuno en het Spaanse Barcelona alle drie de wedstrijden die hij startte. In die negentien innings stond hij slechts drie verdiende punten toe.

Deze week won hij tegen Kotlarka Praha ook zijn vierde wedstrijd en stond hij in acht innings zelfs geen enkel verdiend punt toe. Maar in de finale ging het vandaag mis. Hernández gooide een goede wedstrijd en hield eenvoudig stand tot in de negende inning, maar kreeg geen steun van zijn slagploeg. De honkslagen van Pioniers vielen vandaag te verspreid om een gevaar op te leveren. Alleen Mark-Jan Moorman wist dit duel twee honkslagen voor de Hoofddorpse ploeg te slaan.

Enige punt

Pinch-runner Chriws Williams sneuvelt in de zevende inning bij een steelpoging op het tweede honk.

Pinch-runner Chriws Williams sneuvelt in de zevende inning bij een steelpoging op het tweede honk.
Foto: © Rob Jelsma

Na een solohomerun van de Italiaan Jairo Ramos Gizzi in de vierde inning scoorde Max Draijer in de vijfde inning het enige punt voor Pioniers. De pas zestienjarige honkballer sloeg met twee man uit een honkslag en kon even later door hits van Zerzinho Croes en Dirk van ’t Klooster over de thuisplaat worden geslagen. San Marino-startend pitcher Junior Guerra wankelde even, maar wist zich zonder verdere schade uit de inning te halen.

T&A San Marino nam de leiding in de wedstrijd echter direct weer over. Paul Macaluso (honkslag) bracht het tweede punt voor zijn ploeg op het scorebord na een tweehonkslag van Wuillians Vasquez. De minimale voorsprong hield hierna stand in de rest van de wedstrijd. De Hoofddorpse ploeg kreeg, na een honkslag van Mark-Jan Moorman en een veldfout, in zowel de zesde als zevende inning nog wel een loper op het eerste honk, maar in de zesde inning sneuvelde eerst Moorman bij een poging het tweede honk te stelen en een inning later overkwam pinch-runner Chris Williams hetzelfde lot.

European Champions Cup

Impressie van de finale van het Europa Cup-toernooi.

Impressie van de finale van het Europa Cup-toernooi.
Foto: © Rob Jelsma

Met acht pitches gooide voormalig Major Leaguer Jesus Delgado, die twee weken eerder aan de ploeg van San Marino was toegevoegd, de negende inning uit. De Venezolaanse pitcher had in de laatste drie innings geen enkele honkslag meer toegestaan. Met de nederlaag kwam een teleurstellend einde aan het toernooi dat nog zo goed begon voor Vaessen Pioniers. De Hoofddorpse gastheer won al zijn vijf wedstrijden uit de eerste ronde en wist ook eerder van T&A San Marino te winnen. Maar door de 1-2 nederlaag van vanmiddag staat de formatie van hoofdcoach Robert Klaver alsnog met lege handen.

T&A San Marino heeft zich nu als eerste ploeg geplaatst voor de European Champions Cup, die later dit jaar wordt gespeeld. Het is voor het eerst dat T&A San Marino zich voor deze finaleserie heeft gekwalificeerd. Vorig jaar ging de strijd tussen de twee Italiaanse teams Bologna en Rimini. De tegenstander voor T&A San Marino in de European Champions Cup wordt de winnaar uit de andere finalewedstrijd, die momenteel in Brno wordt gespeeld tussen DOOR Neptunus en Rimini.

                  1 2 3 4 5 6 7 8 9  R H E
T&A SAN MARINO    0 0 0 1 0 1 0 0 0  2 7 2 
VAESSEN PIONIERS  0 0 0 0 1 0 0 0 0  1 6 0

Pitchers T&A San Marino
Junior Guerra (6+1 man): 3-0-6-2
Jésus Delgado (3): 3-0-0-0

Pitchers Vaessen Pioniers
Ricardo Hernández (8 1/3): 5-0-7-0
Sedley Karel (2/3): 0-0-0-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page