De Caster uitgeschakeld in Mexicaanse Play-Offs

De Nederlandse international Yurendell de Caster is er niet in geslaagd met zijn ploeg Industriales de Monclova de finale te bereiken in de Liga de Beisbol del Norte de Coahuila (LBNC), één van de profcompetities in Mexico. De ploeg van De Caster verloor gisteren de vierde wedstrijd op rij in de Play-Offs tegen Tuzos De Palaú.

De Curaçaose honkballer Yurendell de Caster maakte op zondag 23 maart zijn debuut voor Industriales de Monclova in de Mexicaanse competitie, die al begin maart van start was gegaan.

Via een sterke reguliere competitie, bestaande uit veertien speelrondes, wist Industriales de Monclova zich als beste team te plaatsen voor de Play-Offs. Al vanaf vroeg in het seizoen had de ploeg van De Caster de leiding in het klassement genomen. Van de 28 wedstrijden werden er uiteindelijk maar liefst 24 gewonnen. Daarmee bleef de ploeg titelverdediger Rieleros de Frontera (22-6) voor in het klassement.

Onderuit

In de best-of-seven van de Play-Offs ging Industriales de Monclova echter alsnog onderuit. De ploeg van de Dominicaanse manager José Gonzéles Gutiérrez opende de serie nog wel met een 7-5 winst tegen Tuzos De Palaú, maar verloor hierna viermaal op rij (6-13, 8-2, 12-5 en 6-2) van de nummer vier uit de reguliere competitie. Het was de derde keer op rij dat Tuzos zich wist te plaatsen voor de finale. Ook vorig jaar plaatste Tuzos zich in de Play-Offs ten koste van Industriales voor de eindstrijd.

De tegenstander voor Tuzos De Palaú in de finale wordt de winnaar uit de serie tussen titelverdediger Rieleros de Frontera en Agricultores de Morelos. Rieleros de Frontera leidt de serie met 3-1, maar zag de wedstrijd van gisteren worden afgelast doordat het veld door de slechte weersomstandigheden niet bespeelbaar was.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page