Japan en VS starten voorbereiding op Honkbalweek

De Japanse en Amerikaanse teams, die komende maand deelnemen aan de 27e editie van de Haarlemse Honkbalweek, zijn hun voorbereiding op dit evenement begonnen. Gisteren heeft de All Japan University Baseball Federation de definitieve selectie bekendgemaakt voor het Japanse team.

De 24-koppige Japanse studentenploeg bestaat uit spelers van vijftien universiteiten uit de verschillende collegecompetities van het land. Vier scholen vaardigen elk twee spelers af. Meiji University en Waseda University zijn hofleverancier met drie spelers.

De linkshandige pitcher Haruhiro Hamaguchi is met zijn negentien jaar de jongste speler. Tweede honkman Takuma Hasegawa (22 jaar) is de oudste. Aanvoerder is korte stop Shuhei Fukuda van Meiji University.

Beste pitcher

De definitieve selectie werd gisteren bepaald tijdens een driedaags mini-camp in het Soseki Stadium in Hiratsuka (Kanagawa). Dat kamp werd gehouden na afloop van de 63e All Japan University Baseball Championship, dat van 10 tot en met 15 juni plaatsvond in het Jingu Stadium en het Tokyo Dome.

In de beslissende wedstrijd van de finale versloeg Tokai University zondag 15 juni Kanagawa University met 0-2. Het was de vierde titel uit de historie van de school en de eerste sinds 2001. Voor het kampioenschap hadden de beste 26 van de 378 universiteitsteams zich geplaatst. Van Tokai University zijn de twintigjarige tweede honkman Shunta Tanaka en de eveneens twintigjarige pitcher Yuki Yoshida geselecteerd voor de nationale ploeg. Yoshida werd na de finale van het Japanse universiteitskampioenschap uitgeroepen tot beste pitcher van het toernooi.

Oefenwedstrijd

Ook in de Verenigde Staten is de voorbereiding op de Haarlemse Honkbalweek begonnen. Vrijdag meldden 29 spelers zich op het nationale trainingscomplex in Cary (North Carolina). Het Collegiate National Team, dat onder leiding staat van manager Dave Van Horn, won zaterdag de eerste oefenwedstrijd tegen Catawba Valley All-Stars met 14-6. Gisteren volgde 4-2 winst tegen een selectieteam uit de Coastal Plain League.

De komende dagen wordt de selectie van 29 spelers teruggebracht tot 24. Tien spelers zijn inmiddels zeker van deelname aan de Haarlemse Honkbalweek. Van hen namen pitchers Nathan Kirby (Virginia) en Carson Fulmer (Vanderbilt) en binnenvelder Dansby Swanson (Vanderbilt) in Omaha onlangs deel aan de College World Series.

Chinese Taipei

Naast een Red, White and Blue Tour met wedstrijden tegen verschillende Amerikaanse teams speelt het Collegiate National Team in eigen land tussen 1 en 5 juli vijf vriendschappelijke wedstrijden tegen het nationale team van Chinese Taipei en drie oefenwedstrijden tegen Japan. De vriendschappelijke serie tegen Japan wordt gespeeld op 6, 7 en 8 juli in North Carolina. Na de laatste onderlinge wedstrijd reizen beide teams af naar Nederland voor deelname aan de Haarlemse Honkbalweek.

De Verenigde Staten en Japan treffen elkaar dan opnieuw op vrijdag 11 juni om 19.00 uur in het Haarlemse Pim Mulierstadion voor de openingswedstrijd van het toernooi.  Twee dagen later staan de Amerikaanse honkballers ook weer tegenover Chinese Taipei, dat naast Japan en Nederland de vierde deelnemer aan het tweejaarlijkse evenement is.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page