Blijleven zonder internationals op Futures Game

De Nederlandse coach Bert Blijleven moet het zondag 13 juli doen zonder Nederlandse internationals tijdens de SiriusXM All-Star Futures Game. Vandaag heeft Major League Baseball de selecties bekendgemaakt voor de Minor League All Star Game in Minneapolis.

Voor de 16e editie van de All-Star Futures Game is dit jaar voor het eerst sinds 2010 geen speler uit Nederland, of van Curaçao of Aruba geselecteerd. Het was in de afgelopen acht seizoenen het enige jaar dat Nederland geen vertegenwoordiging had op de All Star Game.

Niettemin houdt Bert Blijleven zondag 13 juli op Target Field de Nederlandse eer hoog. De voormalig Major League-pitcher, één van de coaches van het Nederlands team tijdens de afgelopen World Baseball Classic, werd begin april al gepresenteerd als manager van het World Team voor de SiriusXM All-Star Futures Game. De Hall of Famer keert daarmee terug op het veld voor Minnesota Twins, de club waarvoor hij als pitcher in het verleden de nodige successen heeft behaald.

Hofleverancier

De 25-koppige selecties van het US Team en World Team werden samengesteld door Major League Baseball in samenspraak met onder meer het MLB Scouting Bureau en de dertig Major League-clubs.

In het voorprogramma van de 85e MLB All-Star Game, die dinsdag 15 juli in Minneapolis wordt gehouden, krijgt Blijleven de beschikking over spelers uit acht verschillende landen. Hofleverancier is de Dominicaanse Republiek met negen spelers. Puerto Rico volgt met zeven spelers, terwijl Venezuela er drie en Colombia twee heeft. De overige spelers komen uit Canada, Panama, Mexico en Cuba.

Nederlandse international

De laatste Nederlandse international tijdens de All-Star Futures Game was Xander Bogaerts. Hij kwam in actie voor het World Team in zowel 2012 als 2013. Vorig jaar sloeg de toen twintigjarige Arubaan twee honkslagen en scoorde Bogaerts eenmaal, maar kon hij niet voorkomen dat het World Team op Citi Field in New York met 4-2 voor de negende keer onderuit ging tegen het US Team.

De andere spelers uit Nederland, Cuaçao en Aruba die in het verleden deelnamen aan de All-Star Futures Game waren Jurickson Profar (2011 en 2012), Juan Carlos Sulbaran (2009), Shairon Martis (2008), Rick van den Hurk (2007), Wladimir Balentien (2006 en 2007) en Evert-Jan ‘t Hoen (1999).

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page