IBAF erkent France International Baseball Tournament

De Nederlandse honkballers kunnen begin september extra punten verdienen voor de klassering op de wereldranglijst. De wereldhonkbalbond IBAF heeft het France International Baseball Tournament in Sénart, waar Nederland één van de vier deelnemers is, officieel erkend.

De Italiaanse IBAF-voorzitter Riccardo Fraccari heeft onlangs laten weten dat de wereldhonkbalbond heeft besloten om het France International Baseball Tournament te sanctioneren. “Het toernooi toont aan dat de sport steeds verder groeit in Frankrijk”, aldus Fraccari. “Om die reden zal de IBAF het toernooi officieel erkennen.”

Door dat besluit tellen de resultaten van de eerste editie van het France International Baseball Tournament begin september officieel mee voor de wereldranglijst van de wereldhonkbalbond IBAF. Op die lijst staat Nederland momenteel zesde. Frankrijk bezet de 32 plaats, terwijl België in het klassement volgt op de 37e positie.

Inter-City Baseball Tournament

Naast de drie nationale teams neemt ook een Japanse ploeg aan het toernooi deel. Dit wordt de winnaar van het 85e Japanse Inter-City Baseball Tournament, dat van 18 tot en met 29 juli wordt gehouden in het Tokyo Dome. Aan dit twaalfdaagse toernooi nemen 34 teams uit dertien regio’s deel.

De meest ervaren ploeg tijdens het Inter-City Baseball Tournament is Nihon Seimei uit Osaka, dat al 56 keer aan het toernooi deelnam en dit zich dit jaar voor het twaalfde jaar op rij heeft geplaatst. Titelverdediger is JX-ENEOS uit Yokohama, dat 48 keer aan het toernooi deelnam en elfmaal winnaar werd. Vorig jaar werd voor de tweede keer op rij Toshiba uit Kawasaki in de finale verslagen. Het Inter-City Baseball Tournament is onderdeel van de Japanse Industrial League, dat valt onder de Japan Amateur Baseball Association (JABA).

Promotiecode

Inmiddels is de kaartverkoop voor het France International Baseball Tournament gestart. De wedstrijden worden van vrijdag 5 tot en met dinsdag 9 september gespeeld in het Stade des Templiers, de thuisbasis van de Franse club Templiers de Sénart. Het stadion, een klein uur rijden ten zuiden van Parijs, werd in 2012 is gebouwd volgens internationale standaarden en was vorig jaar de speellocatie voor het kwalificatietoernooi voor de Europa Cup.

Honkbalsupporters uit Nederland krijgen van donderdag 27 juni tot 15 juli 10% exclusieve korting op de toegangsprijzen. Hiervoor kunnen zij bij hun online boeking gebruikmaken van de promotiecode HOLLAND.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page