Nieuwe Arubaanse pitcher voor Vaessen Pioniers

Vaessen Pioniers heeft voor de tweede periode de rechtshandige Arubaanse pitcher Aldemar Betrian aan zijn selectie toegevoegd. De 24-jarige nieuwe aanwinst is al morgen inzetbaar tijdens de eerste wedstrijd van de serie tegen AdoLakers.

Aldemar Betrian werd geboren in Nederland, maar verhuisde op driejarige leeftijd naar Aruba. Hij trok de aandacht van scouts van Southwestern Oklahoma State University tijdens een internationale showcase op Curaçao. Het leverde hem een contract op bij SWOSU Bulldogs, bij wie hij in 2008 zijn debuut maakte.

Betrian kwam hierna in de Verenigde Staten ook nog uit voor West Virginia Tech University. Voor de Golden Bears werd hij één van de belangrijkste pitchers.

Nationale team

De Arubaan speelde in 2011 en 2012 26 wedstrijden als pitcher voor WVU Tech met een verdiende puntengemiddelde van slechts 1.03. In 52 2/3 inning gooide Betrian in die twee seizoenen 67 keer drie slag en behaalde hij veertien saves voor Golden Bears.

Eerder kwam Betrian ook uit voor het Arubaanse nationale jeugdteam, met wie hij in 2006 en 2007 samenspeelde met Vaessen Pioniers-tweede honkman Zerzinho Croes.  Ook speelde hij in het nationale jeugdteam met onder meer Gilmer Lampe (UVV) en Gyenuar Lopez (DOOR Neptunus). Zo maakte dit viertal deel uit van de Arubaanse jeugdselectie, dat in 2007 winnaar werd van de Koninkrijksspelen in Den Haag.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page