DOOR Neptunus en Vaessen Pioniers terug met winst

De honkballers van DOOR Neptunus en Vaessen Pioniers zijn na hun enigszins teleurstellend verlopen Europees avontuur vanavond met een overwinning teruggekeerd in de hoofdklasse. Het Rotterdamse Neptunus nam met een benauwde 0-1 zege in tien innings de koppositie daarmee over van Corendon Kinheim.

Bij afwezigheid van de Rotterdammers klom Corendon Kinheim afgelopen zondag op naar de eerste plaats in het klassement. De Haarlemse formatie van hoofdcoach Wim Martinus bleef zes wedstrijden op rij ongeslagen, de beste serie voor Kinheim dit seizoen.

Aan die ongeslagen status kwam vanavond echter een einde. In de strijd tussen de nummer één en de nummer drie uit het klassement was L&D Amsterdam de sterkste. De Amsterdammers namen op het pitchen van David Bergman door een solohomerun van Bas de Jong (3 uit 4) in de eerste en een driepunten-homerun van Remco Draijer in de zevende inning een 0-4 voorsprong.
Daarna was het verzet van Kinheim gebroken en scoorde L&D Amsterdam via vijf hits nog eens vijfmaal in de achtste inning, voordat Roeland Henrique met een driehonkslag de eindstand in de laatste inning bepaalde op 0-10. Winnend werper Rob Cordemans (4-0-5-1) stond na de derde inning tot en met de achtste Haarlemse slagbeurt nog maar één honkslag toe.

Favorieten

De honkballers van L&D Amsterdam zijn door de overwinning op gelijke hoogte gekomen met Corendon Kinheim. De twee grootste favorieten om zich in de tweede ronde als derde en vierde ploeg te plaatsen voor de Play-Offs delen zodoende nu de tweede plaats in het klassement. Voor hun gaat DOOR Neptunus inmiddels weer aan kop. De Rotterdamse landskampioen bleef, in tegenstelling tot Corendon Kinheim, vanavond in de tweede periode wel ongeslagen. Neptunus verlengde bovendien het seizoensrecord in de hoofdklasse tot elf opeenvolgende overwinningen.

Daarvoor moesten de Rotterdammers wel lang wachten. Pas in de tiende inning van de wedstrijd tegen UVV kon Neptunus een beslissing forceren. Tot dat moment had de ploeg nog maar zes hits geslagen op het pitchen van Duko Jansen (3-2-6-3 in tien innings). In de verlenging profiteerde Neptunus van een mislukte pick-off van Jansen. Daardoor kon pinch-runner Urving Kemp naar het derde honk om vanaf daar te scoren op een opofferingsslag van Shaldimar Daantji.

Aldemar Betrian (Vaessen Pioniers)

Aldemar Betrian (Vaessen Pioniers).
Foto: © Robert Bos

De pitcher van UVV stond hierna geen punten meer toe, maar moest in de gelijkmakende tiende slagbeurt lijdzaam toezien hoe closer Berry van Driel met twee strikeouts de Utrechtse ploeg op de nul hield. UVV kwam dit duel tot vijf honkslagen, die allemaal werden geslagen op Will Dismukes (14-2-5-0). Vanaf de zesde inning sloeg UVV geen honkslag meer.

Debuut

Ook Vaessen Pioniers keerde met winst terug van zijn Europese avontuur. In Den Haag was de Hoofddorpse ploeg in negen innings AdoLakers de baas. Zerzinho Croes (4 uit 6) en Max Draijer (3 uit 5) waren aanvallend op dreef. Hun tweehonkslagen brachten in de derde inning al de 1-1 op het scorebord. Twee innings later sloegen Draijer en Croes opnieuw raak om Pioniers op voorsprong te brengen. In diezelfde slagbeurt werd het zelfs nog 1-4, waarna de Hoofddorpse ploeg in de rest van het duel uitliep tot 2-12.
Bij Vaessen Pioniers maakte in de zevende inning Aldemar Betrian zijn debuut in de hoofdklasse. De Arubaanse pitcher deed dat met vier strikeouts in twee innings. AdoLakers kwam dit duel niet verder dan drie hits. Het was de zevende nederlaag op rij voor AdoLakers, de langste serie voor het team dit seizoen.

Mampaey The Hawks en Mr.Cocker HCAW spelen deze week een interessante serie om de klassering in het onderste deel van de hoofdklasse op de schop te gooien. Vooralsnog bleef een beslissing vanavond uit. In Dordrecht bleef het na negen innings bij een 2-2 gelijkspel.
In de zesde inning bracht Berend Ruben met een driehonkslag Mampaey The Hawks op een 2-1 voorsprong. Twee innings later ontsnapte Mr.Cocker HCAW aan een nederlaag. Dat gebeurde pas nadat pitcher Danny Forte (5-7-1-0) op de heuvel was vervangen. Forte had een no-hitter meegenomen de zesde inning in.  Op het pitchen van closer Kevin van Veen sloeg Kevin Weijgertse alsnog de gelijkmaker binnen. Door het punt heeft Mampaey The Hawks in ieder geval afstand genomen van de laatste plaats.

Uitslagen

UVV – DOOR Neptunus: 0-1 (10 innings)
Corendon Kinheim – L&D Amsterdam: 0-10
AdoLakers – Vaessen Pioniers: 2-12
Mampaey The Hawks – Mr.Cocker HCAW: 2-2

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page