Roger Bernadina als free-agent verder

Profhonkballer Roger Bernadina is vanavond free-agent geworden. De honkballer uit Den Haag heeft het aanbod van Cincinnati Reds om te gaan spelen in de Minor League afgeslagen. Bernadina moet nu op zoek naar een nieuwe club.

De onlangs dertig jaar geworden Bernadina werd afgelopen zaterdag na teleurstellende resultaten door zijn profclub designated for assignment. Dat betekende dat hij uit de hoofdmacht werd gezet en dat andere clubs de Nederlandse honkballer konden overnemen. Dat gebeurde niet, waarna Cincinnati Reds deze week Bernadina voor de tweede keer dit seizoen wilde stallen bij het Triple A-team Louisville Bats.

Vorige keer kwam het daar uiteindelijk niet van, omdat er opnieuw ruimte bij de hoofdmacht vrij kwam. En ook nu doet Bernadina niet een stapje terug naar het Triple A-team, waarvoor momenteel Jair Jurrjens één van de pitchers is.

Onderhandeling

Bernadina heeft van zijn recht gebruik gemaakt om het aanbod af te slaan en daarmee free-agent te worden. De Nederlandse international kan nu in onderhandeling met andere clubs, of zelfs een overstap overwegen naar een andere buitenlandse competitie.

Op het 40 man roster van de Major League-club uit Cincinnati is vanavond de plek van Bernadina al ingenomen door de Cubaanse rechtshandige pitcher Raisel Iglesias, die vandaag door middel van een lucratief contract als nieuwe aanwinst werd binnengehaald. Iglesias pitchte vorig jaar nog voor Cuba op het World Port Tournament in Rotterdam en ontvluchtte afgelopen november zijn geboorteland Cuba.

Wedstrijden

Bernadina honkbalt sinds 2002 als prof in de Verenigde Staten. Sinds 2008 speelde hij zeven seizoenen in de Major League, waarin hij 539 wedstrijden speelde voor Washington Nationals, Philadelphia Phillies en Cincinnati Reds. Zijn laatste wedstrijd in de Minor League speelde Bernadina op 1 september 2011 voor het Triple A-team Syracuse Chiefs (Washington Nationals) tegen Buffalo Bisons.

Dit seizoen kwam Bernadina, voornamelijk als invaller, in 44 wedstrijden in de Major League voor Cincinnati Reds tot negen honkslagen (.153) met drie gescoorde runs en vijf binnengeslagen punten.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page