Zarraga en Statia naar Triple A Nashville Sounds

De Nederlandse internationals Shawn Zarraga en Hainley Statia zijn opgeroepen voor het Triple A-team Nasville Sounds. Statia speelde eerder dit seizoen ook al voor dit team. Voor Zarraga wordt het zijn Triple A-debuut.

De promotie voor catcher Shawn Zarraga kon niet uitblijven. De Arubaanse honkballer slaat er in de Southern League lustig op los. In 58 wedstrijden sloeg hij al zestig hits en scoord ehij twintig punten. Hij staat daarmee op een slaggemiddelde van .380.

Het leverde hem eerder deze maand al een uitnodiging op voor de Southern League All Star Game. Hij kan nu ook zijn koffers pakken voor de reis naar Nashville. Milwaukee Brewers heeft de Arubaanse catcher gepromoveerd naar het Triple A- team. Nog niet eerder speelde de Nederlandse international, die in 2007 werd gedraft door Milwaukee Brewers, op het hoogste niveau in de Minor League. Sinds 2013 speelt Zarraga voor het Double A-team Huntsville Stars.

Teruggezet

Met de 25-jarige Zarraga reist ook Hainley Statia af naar Nashville. Hij keert terug bij het Triple A-team, waarvoor de honkballer van Curaçao ook al het seizoen was begonnen. Begin juni werd Statia na negentien wedstrijden teruggezet naar Huntsville Stars. Op dat moment had Statia een slaggemiddelde van .314 bij Nashville Sounds.
Voor het Double A-team sloeg de Nederlandse international in de afgelopen 25 wedstrijden twintig hits (.278), sloeg hij tien punten binnen en scoorde hij veertien runs.

Zarraga en Statia voegen zich bij het Triple A-team voor de laatste twee wedstrijden uit de serie tegen New Orleans Zephyrs, de koploper uit de American Southern divisie van de Pacific Coast League.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page