DOOR Neptunus zet winning-streak voort

Vooralsnog blijft DOOR Neptunus in de tweede periode de te kloppen ploeg. De Rotterdamse landskampioen bleef ook vanavond in de negende wedstrijd uit de tweede periode ongeslagen. In Hoofddorp trok de ongeslagen koploper via twee driehonkslagen met 5-10 aan het langste eind.

De formatie van hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen is hofleverancier voor het Nederlands team, dat volgende week aan de Haarlemse Honkbalweek begint. En dat is niet zomaar. In Hoofddorp werd vanavond tegen Vaessen Pioniers de negende overwinning in de tweede ronde behaald.

Het was al de veertiende opeenvolgende overwinning en de 26e in de dertig competitiewedstrijden van dit seizoen. Daarmee zijn de Rotterdamse honkballers aan hun beste serie bezig sinds Neptunus in 2010 tussen 8 mei en 29 juni maar liefst 23 wedstrijden op rij won.

Driehonkslagen

Toen eindigde de serie ongeslagen wedstrijden op 1 juli met een 9-10 nederlaag tegen Corendon Kinheim. Vanavond ging het in Hoofddorp, opnieuw op 1 juli, niet andermaal mis. Met driehonkslagen sloegen Gyenuar Lopez (3 uit 3) en Adrian Anthony (1 uit 3) hun ploeg naar een 5-10 winst.

Shaldimar Daantji (DOOR Neptunus).

Shaldimar Daantji (DOOR Neptunus).
Foto: © Robert Bos

Het was vanavond niet de avond van de Hoofddorpse pitchers. Steven van Groningen, Sedley Karel en Scott Ronnenbergh gooiden samen zeven keer vier wijd, twee wilde worpen en eenmaal geraakt werper. Daardoor kreeg DOOR Neptunus tot tweemaal toe de kans om op voorsprong te komen.

Veilig

DOOR Neptunus opende al in de eerste inning de score door drie punten. Gyenuar Lopez sloeg met een driehonkslag twee ploeggenoten binnen. Die voorsprong was echter allerminst nog veilig. Door onder meer een tweepunten-homerun van Dirk van ’t Klooster op het pitchen van Diegomar Markwell in de derde inning kwam Vaessen Pioniers weer snel terug in de wedstrijd.
Na een punt van Shaldimar Daantji in de vijfde inning trok de Hoofddorpse ploeg de stand gelijk in de gelijkmakende vijfde slagbeurt. Dat deed de ploeg via hits van Max Draijer, Dirk van ’t Klooster en Danny Rombley.

Maar juist op het moment dat de wedstrijd weer in balans was gebracht, sloeg Adrian Anthony toe. Nu sloeg hij, met volle honken, de bal voor drie honken diep het buitenveld in. Niet veel later kon hij zelf op een hit van Stijn van der Meer de voorsprong op 4-8 bepalen. Nu was dat wel voldoende voor de winst. Gianison Boekhoudt vergrootte hierna via punten in de zevende en negende inning de voorsprong tot 4-10. Hij sloeg in de laatste inning zelfs de bal over de omheining. Drie hits van Vaessen Pioniers bepaalden de eindstand op 5-10.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page