Huijer gepromoveerd naar High Desert Mavericks

Lars Huijer vervolgt zijn seizoen bij High Desert Mavericks, het Class A Advanced-team van Seattle Mariners, dat uitkomt in de California League. Nog niet eerder kwam de Nederlandse pitcher uit op dit niveau in de Amerikaanse Minor League.

De pas twintigjarige Huijer was in zijn laatste twee starts voor Clinton Lumberkings (Class A) indrukwekkend. In dertien innings stond hij maar één punt toe en werd hij tweemaal winnend werper. Hij verlaagde daarmee zijn verdiende puntengemiddelde naar 4.02.

Maandag kreeg hij van zijn club al te horen dat hij zich kon melden in Adelanto (Californië). Gisteren werd zijn overplaatsing officieel en zat hij al in de dug-out bij zijn nieuwe club. “Ik had het niet echt aan zien komen”, laat hij weten vanuit de Verenigde Staten. “Maar zoiets komt altijd onverwachts.”
Aanvankelijk stond Huijer voor Clinton Lumberkings ingepland als startend pitcher voor de wedstrijd van gisteravond tegen Burlington Bees. Die start nam nu de Zuid-Koreaan Seon Gi Kim voor zijn rekening. Zonder Huijer bleek Clinton Lumberkings echter weinig succesvol en verloor de ploeg na tegenpunten in de vierde en zesde inning met 7-5.

Debuut

De Nederlandse pitcher krijgt vanavond al de kans om zijn debuut te maken voor High Desert Mavericks in het tweede duel uit de serie van drie uitwedstrijden tegen Rancho Cucamonga Quakes, de koploper uit de California League South. Eenvoudig wordt dat niet. “Het is geen pitcher league”, vertelt Huijer. “Een flyball kan al een homerun zijn met de wind en droge lucht.” Gisteren werd de eerste wedstrijd na vijf tegenpunten in de zevende inning door High Desert Mavericks met 10-7 verloren.

In totaal speelde Huijer dit seizoen zestien wedstrijden voor Clinton LumberKings in de Class A Midwest League. Hij kwam daarin in 71 2/3 inning uit, won viermaal en verloor vijf wedstrijden. In slechts drie wedstrijden kreeg hij meer dan twee verdiende punten tegen. Na een stroeve start, heeft Huijer inmiddels zijn draai weer gevonden. Huijer: “Ik was niet goed aan het seizoen begonnen. Maar het seizoen is lang. En uiteindelijk gaat het er niet om hoe je begint, maar hoe je het seizoen eindigt.”
Huijer is momenteel bezig aan zijn vierde profseizoen, waarbij hij elk seizoen een treetje hoger is gegaan. Maar het is voor het eerst dat hij een promotie heeft verdiend tijdens het seizoen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page