Geld en luxe voor deelnemers Premier12

De deelnemende teams aan de eerste editie van de Premier12 kunnen volgend jaar november rekenen op prijzengeld en de nodige luxe. Dat heeft Riccardo Fraccari, voorzitter van de World Baseball Softball Confederation (WBSC), bekendgemaakt bij de presentatie van het evenement.

Eerder werd al duidelijk dat de eerste editie van de Premier12 wordt gehouden in november in Taiwan. Fraccari heeft nu definitief bevestigd dat voor dit toernooi de twaalf beste teams op de wereldranglijst worden uitgenodigd.

De deelnemende teams worden bekend als in november de laatste wereldranglijst van dit jaar is opgemaakt. Op dit moment staat Nederland op een zesde plaats op de wereldranglijst. Daarmee zal Nederland zeer waarschijnlijk ook een uitnodiging ontvangen voor de eerste editie van de Premier12.

Prijzengeld

Voor de World Baseball Softball Confederation wordt de Premier12 het belangrijkste toernooi. Om die reden is besloten om aan het evenement de meeste punten voor de wereldranglijst toe te kennen. Ook is er een groot bedrag als prijzengeld voor alle deelnemende teams beschikbaar gesteld. Een specifiek bedrag is door de WBSC niet genoemd, maar het gaat in ieder geval om een multi miljoen bedrag in dollars.

Daarnaast worden alle kosten voor de deelnemende teams betaald, zoals vervoer en verblijf. Ook kunnen spelers rekenen op de nodige service en luxe tijdens hun verblijf volgend jaar in Taiwan. Daarmee wil de WBSC niet alleen een toernooi neerzetten dat zich kan meten met de World Baseball Classic, maar wil de wereld honk- en softbalfederatie ook zoveel mogelijk landen bewegen om aan de Premier12 deel te nemen.

Opzet

De opzet van de Premier12 gaat uit van twee poules van zes teams. Na de eerste ronde plaatsen de beste vier teams uit elke poule zich voor de kwartfinales. Met de halve finales, de strijd om het brons en de finale worden in tien tot twaalf dagen tijd in totaal 38 wedstrijden gespeeld.

Het toernooi wordt vanaf 2015 één keer in de vier jaar gehouden en kan volgens Fraccari als kwalificatietoernooi gaan gelden als de sport weer terugkeert op het programma van Olympische Zomer Spelen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page