Jair Jurrjens van Cincinnati Reds naar Colorado Rockies

Het verblijf van Jair Jurrjens bij Cincinnati Reds is van korte duur geweest. Na zes wedstrijden is de Curaçaose pitcher door zijn profclub geruild aan Colorado Rockies. Deze major League-organisatie was op zoek naar extra pitchers.

De 28-jarige Jurrjens keerde na een aantal maanden blessureleed eind mei terug in het Amerikaans profhonkbal. Na een succesvolle try-out in Tampa tekende hij een profcontract bij Cincinnati Reds. Door zijn nieuwe club werd hij gestald bij het Triple A-team Louisville Bats.

Na zes wedstrijden kon Jurrjens zijn koffers echter alweer pakken. De voormalige All Star is gisteren opgepikt door Colorado Rockies, die in Jurrjens een aanwinst zien nu een groot aantal pitchers met blessures zijn uitgevallen. In ruil voor de pitcher van Curaçao heeft Cincinnati Reds eerste honkman Harold Riggins (Double A) gekregen.

Slechtste

Vooralsnog wordt Jurrjens ook door zijn nieuwe werkgever in de Minor League gestald. Daar kan hij aan de slag bij het Triple A-team Colorado Springs Sky Sox. De formatie van manager Glenallen Hill en pitching-coach Dave Schuler staat momenteel op een vierde en laatste plaats in de American Northern-divisie van de Triple A Pacific Coast League. De ploeg is met een gezamenlijk verdiende puntengemiddelde 5.16 de op twee na slechtste in de Pacific Coast League.

Voor Louisville Bats kwam Jurrjens tot een verdiende puntengemiddelde van 4.46. Hij gooide 27 keer drie slag in 34 1/3 inning. In drie van zijn zes wedstrijden kreeg hij maar één of twee punten tegen. Viermaal hield hij minimaal zes innings stand. Het leverde hem uiteindelijk twee overwinningen en drie nederlagen op. Jurrjens is momenteel bezig aan zijn twaalfde seizoen als profhonkballer sinds hij zijn debuut maakte in 2003 voor het Rookie League-team van Detroit Tigers. Hierna speelde hij ook nog voor Atlanta Braves, Baltimore Orioles, opnieuw Detroit Tigers en Cincinnati Reds.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page