Jurrjens voor Rockies terug in Major League

Twee dagen nadat pitcher Jair Jurrjens is ingelijfd door Colorado Rockies, heeft de Major League-organisatie de honkballer van Curaçao al opgeroepen voor de hoofdmacht. Vanavond is Jurrjens de startend pitcher in de thuiswedstrijd tegen Los Angeles Dodgers voor zijn eerste wedstrijd in de Major League in ruim een jaar tijd.

Woensdagavond werd Jurrjens door Colorado Rockies overgenomen van Cincinnati Reds. Voor die laatste club had Jurrjens zes wedstrijden gegooid bij het Triple A-team Louisville Bats.

Colorado Rockies kampt al het gehele seizoen met pitchersproblemen. Sinds de start van het seizoen betraden twaalf verschillende startend pitchers de heuvel. Aanvankelijk liet de club uit Colorado weten Jurrjens bij het Triple A-team te stallen, maar de Curaçaose honkballer hoefde zich uiteindelijk niet bij dat team te melden.

Last

Hij kon direct van Louisville afreizen naar Colorado, waar hij vanavond al de startend pitcher is voor de formatie van manager Walt Weiss. Dan speelt Colorado Rockies op Coors Field een thuiswedstrijd tegen Los Angeles Dodgers met Clayton Kershaw op de heuvel. Daarmee krijgt Jorge De La Rosa, die eerst de wedstrijd zou starten voor Colorado Rockies, een dag rust. Hij heeft al lange tijd last van zijn rug.

Het wordt pas de eerste wedstrijd in de Major League voor Jurrjens sinds 29 juni 2013. Vorig jaar kwam Jurrjens alleen op 18 mei en 29 juni voor Baltimore Orioles uit in de Major League. Hij kreeg in 7 1/3 inning vier verdiende punten tegen (4.91). Sindsdien speelde de honkballer van Curaçao vijftien wedstrijden in de Minor League (Triple A) voor Baltimore Orioles, Detroit Tigers en Cincinnati Reds.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page