Sams vervolgt carrière in Taiwan

Na één maand heeft Kalian Sams een nieuwe club gevonden. De Nederlandse international vervolgt zijn carrière in de semi-professionele Taiwanese Popcorn League. De buitenvelder gaat spelen voor Topco Scientific Falcons.

Kalian Sams startte het seizoen voor Camden Riversharks, nadat hij na afloop van Spring Training was ontslagen door Texas Rangers. Na een blessure aan zijn knie zette de Amerikaanse profclub uit de Atlantic League de honkballer uit Den Haag eind mei noodgedwongen al weer aan de kant.

De afgelopen weken werkte Sams aan zijn herstel. Inmiddels is de Nederlandse international weer volledig fit en heeft hij een nieuwe club gevonden. Vandaag reist Sams af naar Taiwan, waar hij zich kan melden bij Topco Scientific Falcons. Al in april had Sams contact met deze club, maar toen gaf de profhonkballer voorrang aan een terugkeer naar Camden Riversharks. Anderhalve week terug werd Sams opnieuw benaderd door de Taiwanese club. Nu accepteerde Sams het aanbod wel.

Popcorn League

Topco Scientific Falcons is één van de zes teams uit de splinternieuwe Popcorn League in Taiwan. Deze semi-professionele competitie is op 8 april dit jaar van start gegaan als tegenhanger van de Chinese Professional Baseball League, waar onder meer de Curaçaose pitcher Shairon Martis in uitkomt.
De teams in de Popcorn League komen uit de Taiwanese amateurcompetitie en zijn verbonden aan bedrijven: Chii Lih Coral, Taiwan Cooperative Bank, Topco Scientific, Vee Telecom, Taiwan Power Company en National Sports Training Center. Wedstrijden worden gespeeld in onder meer het Taichung Intercontinental Baseball Stadium en het Taichung Municipal Baseball Stadium.

De door de Chinese Taipei Baseball Association (CTBA) in het leven geroepen Popcorn League is op 24 mei gestart en loopt door tot 10 augustus. Op 22 augustus beginnen de Play-Offs. Vooralsnog is de kans groot dat Sams op tijd beschikbaar is om met het Nederlands honkbalteam deel te nemen aan het Europees kampioenschap in september.

Zwaar weer

Sams kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur. “Mijn verwachtingen zijn om weer te knallen”, zegt hij strijdlustig. “Ik hoop vanuit hier een contract te krijgen voor volgend jaar in Japan of Korea.” Daarvoor is volgens Sams al serieuze interesse vanuit één van de clubs uit Japan. “Nu in Taiwan spelen, is daarom beter voor mij. Zo kan ik wennen aan Aziatische pitching.”

Het was dit jaar voor het eerst sinds 1997 dat Taiwan een nieuwe profcompetitie heeft gekregen. In dat jaar ging de Taiwan Major League (TML) van start. Nadat de competitie financieel in zwaar weer terecht was gekomen, fuseerde de TML in 2003 met de Chinese Professional Baseball League.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page