Minor League-contract Bernadina bij LA Dodgers

Roger Bernadina heeft niet lang op een nieuwe club hoeven wachten. Ruim een week nadat hij is vertrokken bij Cincinnati Reds is de Nederlandse international ingelijfd door Los Angeles Dodgers, waar ook de Curaçaose pitcher Kenley Jansen onder contract staat. Of de twee ook echt samen gaan spelen, is nog afwachten. Voorlopig moet Bernadina het doen met een aanstelling bij het Triple A-team.

De dertigjarige Bernadina gaat aan de slag bij zijn vierde club. Na zijn profdebuut voor Montreal Expos, kwam de honkballer uit Den Haag uit voor Washington Nationals en Philadelphia Phillies en recentelijk Cincinnati Reds. Die club contracteerde Bernadina in januari van dit jaar.

Maar bij het Major League-team van Cincinnati Reds kon Bernadina dit seizoen geen indruk maken. Nadat hij op 21 juni voor de tweede maal uit de hoofdmacht was gezet, koos Bernadina vrijwillig voor een beëindiging van zijn contract.

Aanbiedingen

Het duurde niet lang voordat de Nederlandse international uit een aantal nieuwe aanbiedingen kon kiezen. Uiteindelijk koos Bernadina voor het aanbod van Los Angeles Dodgers. Hoewel hij niet in de Minor League wilde spelen voor de organisatie uit Cincinnati Reds, heeft hij nu wel ingestemd met een Minor League-contract bij de club uit Los Angeles.

Dit betekent dat hij zich deze week kan melden bij Albuquerque Isotopes. Bij de formatie van manager Damon Berryhill speelt momenteel ook de Italiaan Alex Liddi. Het team bezet na 41 overwinningen in 91 wedstrijden een derde plaats in de Pacific Southern-divisie van de Pacific Coast League. Het is de vierde organisatie voor Bernadina in de laatste twee jaar. Maar het kan zijn eerste wedstrijd in de Minor League worden sinds 1 september 2011. Toen speelde Bernadina nog voor het Triple A-team Syracuse Chiefs (Washington Nationals) tegen Buffalo Bisons.

Aanvallend

Bernadina heeft een slaggemiddelde van .236 in 539 Major League-wedstrijden over de laatste zeven jaar. Dit seizoen kwam hij in dienst van Cincinnati Reds niet verder dan een gemiddelde van .153 met vijf binnengeslagen punten in 44 wedstrijden. Het was het tweede seizoen op rij dat Bernadina aanvallend geen hoge ogen wist te gooien.

Of Bernadina, na closer Kenley Jansen, de tweede speler van Curaçao kan worden bij de hoofdmacht van Los Angeles Dodgers, is nog afwachten. De Major League-formatie heeft momenteel al de beschikking over de buitenvelders Matt Kemp, Andre Ethier, Yasiel Puig en Scott Van Slyke.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page