Moesquit: ‘Dit was één van mijn doelstellingen’

Pitcher Kevin Kelly en binnenvelder Kevin Moesquit stonden afgelopen weekeinde in de serie tussen DOOR Neptunus en Mampaey The Hawks nog tegenover elkaar in het strijdperk. Tijdens de Haarlemse Honkbalweek, die vrijdag van start gaat, zijn beide Kevins debutanten in het Nederlands team.

Kevin Kelly (DOOR Neptunus) en Kevin Moesquit (Mampaey The Hawks) maakten nog maar dit voorjaar hun debuut in de Nederlandse hoofdklasse, maar zijn nu al geselecteerd voor Oranje. Moesquit had niet verwacht om zo snel uitverkozen te worden. “Ik was redelijk verrast hierdoor, want ik speel nog maar kort bij The Hawks”, aldus de kersverse international. “Maar dit was één van mijn doelstellingen en die heb ik dus nu bereikt. Daar ben ik erg blij om.”

Moesquit, die in het verleden nog voor Los Angeles Angels in de Minor League speelde, wordt hiermee de eerste speler ooit van Mampaey The Hawks, die uitkomt voor het Nederlands team. Zijn keuze voor de Dordtse ploeg leek enigszins verrassend. “Ik kwam in contact met de ploeg via een van mijn vrienden, Rodney Michel. Hij speelt dit seizoen ook bij The Hawks.”
Spijt van zijn keuze heeft hij niet. “Het is een goede competitie”, laat de 22-jarige honkballer van Curaçao weten. Wat  er na dit seizoen gaat gebeuren, weet hij nog niet. “Het is voor mij nu eerst zaak om hier nu mijn best te doen.”

Goede kans

Ook voor Kevin Kelly was de uitverkiezing niet een uitgemaakte zaak. “Vorig jaar was het Nederlands team natuurlijk erg goed. Maar mijn manager Johnny Balentina (bij Curaçao op het WPT vorig jaar, red.) gaf al aan dat ik een goede kans zou hebben als ik in de Nederlandse competitie zou gaan spelen.” De rechtshandige pitcher is onder indruk van het niveau van de hoofdklasse. “Het is echt goed. Ik kan hier echt mijn talenten gebruiken. Dat voelt ook gewoon erg fijn.”

Kelly verwacht dat het Nederlands team hoge ogen gaat gooien tijden de Haarlemse Honkbalweek. “We hebben een goed team. Dus als wij alles geven, dan moet het lukken. We hebben een goede kans om de finale te halen en deze dan te winnen.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page