Bernadina officieel terug in Minor League

Voor het eerst sinds 1 september 2011 heeft Roger Bernadina een wedstrijd gespeeld in de Minor League. De honkballer uit Den Haag heeft gisteren zijn debuut gemaakt voor Albuquerque Isotopes in de Triple-A Pacific Coast League.

Drie jaar geleden speelde Roger Bernadina nog voor het Triple A-team Syracuse Chiefs (Washington Nationals). Zijn laatste wedstrijd speelde hij toen op 1 september tegen Buffalo Bisons, voordat hij weer werd opgeroepen voor de hoofdmacht. Sindsdien versleet Bernadina drie verschillende teams in de Major League.

De buitenvelder speelde achtereenvolgens voor de hoofdmacht van Washington Nationals, Philadelpia Phillies en Cincinnati Reds. Bij die laatste club sloeg hij onlangs een aanbod af om terug te keren naar de Triple A-competitie en werd zijn contract ontbonden.

Debuut

Inmiddels heeft Bernadina een nieuw contract getekend voor Los Angeles Dodgers. Door zijn nieuwe werkgever is de Nederlandse international ook in de hoogste Minor League-klasse ingedeeld. Daar maakte hij gisteravond in de negende inning zijn debuut voor Albuquerque Isotopes.

Tegenstander El Paso Chihuahuas had bij een 3-2 achterstand tweemaal gescoord in de zevende inning, waarna Albuquerque Isotopes in de tweede helft van de negende inning een laatste kans kreeg om terug in de wedstrijd te komen. In de eerste helft van de negende inning was Bernadina in het rechtsveld gekomen als vervanger voor Mike Baxter.

Teruggestuurd

In zijn enige slagbeurt werd Bernadina vervolgens door closer Hector Ambriz met drie slag aan de kant gezet. Ambriz gooide twee strikeouts in de negende inning om de voorsprong vast te houden.

De toevoeging van Bernadina aan de selectie van Albuquerque Isotopes is ten koste gegaan van Alex Liddi. De 25-jarige Italiaanse international kwam in zijn laatste 44 wedstrijden tot een slaggemdidelde van .219 en werd teruggestuurd naar het Double A-team Chattanooga Lookouts. Liddi speelde tussen 2011 en 2013 61 wedstrijden voor Seattle Mariners in de Major League. Sinds juli 2013 stond hij onder contract van Baltimore Orioles, Chicago White Sox en sinds 17 mei van dit jaar Los Angeles Dodgers.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page