Jurrjens alsnog naar Colorado Springs

Na twee wedstrijden voor Colorado Rockies in de Major League is pitcher Jair Jurrjens alsnog toegewezen aan het Triple A-team Colorado Springs Sky Sox. Jurrjens werd vorige week woensdag aangetrokken door Colorado Rockies en speelde sindsdien twee wedstrijden in de Major League.

Nadat Colorado Rockies de 28-jarige pitcher had overgenomen van Cincinnati Reds zou Jurrjens aanvankelijk worden gestald bij het Triple A-team. Hij hoefde zich echter niet te melden in Colorado Springs en kon direct doorreizen naar Colorado voor zijn debuut in de hoofdmacht van Colorado Rockies.

Zijn verblijf op het hoogste niveau is vooralsnog van korte duur. Na twee wedstrijden is de Curaçaose pitcher alsnog toegewezen aan het Triple A-team Colorado Springs Sky Sox. Jurrjens moest gisteren plaats maken voor Carlos Gonzales.

Ziekenhuis

Jurrjens had twee ongelukkige optredens voor Colorado Rockies. Bij zijn eerste wedstrijd in de Major League sinds 29 juni 2013 kreeg Jurrjens vrijdag in 4 2/3 inning op Coors Field tegen Los Angeles Dodgers twaalf honkslagen en acht verdiende punten tegen. Gisteravond moest hij nog eens acht hits en drie punten incasseren in 4 2/3 inning als startend pitcher tegen San Diego Padres. Beide wedstrijden kreeg Jurrjens twee homeruns tegen.

In 9 1/3 inning kwam Jurrjens tot negen keer drie slag, drie keer vier wijd en een verdiende puntengemiddelde van 10.61. Na afloop van zijn debuut voor Colorado Rockies moest Jurrjens naar het ziekenhuis met ademhalingsproblemen. Na onderzoek kon hij het ziekenhuis weer verlaten.

Minor League

De 28-jarige Jurrjens ondervond vooral hinder van de dunne lucht in Colorado, waar hij nauwelijks de kans voor had gekregen om aan te wennen.

Jurrjens vervolgt zijn carrière nu bij Colorado Springs Sky Sox in de Triple A Pacific Coast League. De pitcher speelde speelde tussen 2 en 28 juni al zes wedstrijden voor Louisville Bats in de Triple A International League. Daarin kwam hij tot twee zeges en drie nederlagen en een verdiende puntengemiddelde van 4.46.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page