Sams debuteert in Taiwan met verlies en winst

Vijf dagen na zijn vertrek naar Taiwan heeft buitenvelder Kalian Sams zijn debuut gemaakt in de semi-professionele Taiwanese Popcorn League. Gisteren kwam hij voor het eerst in actie voor zijn nieuwe club. Met Topco Scientific Falcons verloor en won hij in twee dagen tijd van Taichung Veetime.

Vorige week kwam Kalian Sams tot een overeenkomst met de club uit de nieuwe Taiwanese competitie. Enkele dagen later reisde hij af naar Taiwan om zich bij zijn nieuwe werkgever te melden.

Gistermiddag (lokale tijd) volgde zijn debuut in de eerste uit een serie van twee wedstrijden tegen Taichung Veetime, de nummer twee uit het klassement. Op het pitchen van de Dominicaan Juan Pena kwam de slagploeg van Topco Falcons er gistermiddag nauwelijks aan te pas. Pena gooide in vijf innings zes keer drie slag en stond maar twee honkslagen toe. Ondertussen nam Taichung Veetime via onder meer vijf punten in de derde inning een snelle voorsprong.

Eerste punt

Die voorsprong was na zes innings al opgelopen tot 12-0. Pas in de zevende inning scoorde Kalian Sams, die het gehele duel als aangewezen slagman speelde, het eerste punt voor zijn ploeg. Na een vrije loop kon hij vanaf het eerste honk scoren na een tweehonkslag. In diezelfde slagbeurt volgde ook het tweede punt.
Een homerun over de omheining in het linksveld van de Puerto Ricaanse buitenvelder Brahiam Maldonado bracht een inning later nog twee punten over de thuisplaat om de eindstand te bepalen op 12-4.

Topco Falcons kwam dit duel tot acht hits. Sams kwam vier keer aan slag, maar sloeg geen honkslag. Hij ging tweemaal uit met drie slag, waaronder in zijn eerste slagbeurt. Taichung Veetime produceerde achttien hits.

Grandslam-homerun

Vandaag volgde de tweede wedstrijd tegen Taiching Veetime. Sams begon het duel opnieuw als aangewezen slagman. Maar na zijn vier wijd in de eerste inning werd hij in de tweede slagbeurt vervangen. Vanuit de dug-out zag Sams hierna hoe Topco Scientific Falcons door onder meer een grandslam-homerun van Brahiam Maldonado al in de tweede inning een 0-5 voorsprong nam.

Topco Falcons gaf die voorsprong niet meer uit handen. Veetime scoorde alleen in de vijfde en zevende inning. Zelf voegde Falcons nog twee runs in de zevende inning aan het totaal toe voor de 2-7 overwinning.
Topco kwam tot twaalf hits. Veetime sloeg er zes. Startend pitcher Amaury Rivas kreeg de winst op zijn naam.

Klassement

Het was de elfde overwinning in 23 wedstrijden voor Topco Scientific Falcons. De ploeg klom daardoor van de vijfde naar de derde plaats in het klassement. Morgen start Topco Scientific Falcons een serie van drie wedstrijden tegen koploper Taiwan Cooperative Bank.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page