Tweede shut-out zege voor Japan

Waren de punten gisteravond in de door Japan met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen de Verenigde Staten al zeldzaam. Vanmiddag was dat tijdens de eerste middagwedstrijd van de Haarlemse Honkbalweek niet anders. Maar opnieuw waren het de Japanse honkballers die aan het langste eind trokken nadat Shogo Nakamura voor de tweede dag op rij de enige punten binnen had geslagen.

Net als gisteravond bepaalden ook vanmiddag in het Haarlemse Pim Mulierstadion de Japanse pitchers het wedstrijdbeeld. Was gisteren nog Yuki Yoshida de grote uitblinker, vandaag was dat Tomohiro Hamada. Hij stond pas in de achtste inning een tegenstander toe op het derde honk.

Maar ondertussen moest ook Japan lang wachten op een serieuze kans. Alleen  Tatsuhiro Shibata kon na zijn vier wijd in de derde inning het derde honk bereiken. Aanvallend kwam Japan er op het pitchen van Jhih Long Yang lange tijd ook niet aan te pas.

Opengebroken

Nadat in de achtste inning een nieuwe Taiwanese pitcher de heuvel had beklommen, werd de wedstrijd opengebroken. Opnieuw bleek Shogo Nakamura  daarbij belangrijk. Gisteren sloeg hij in de wedstrijd tegen de Verenigde Staten al het enige punt van de wedstrijd binnen. En ook vandaa bleek de midvelder op het juiste moment effectief.

Voordat hij aan slag kwam Takuya Sato, die gisteren het enige punt van de wedstrijd had gescoord, de nieuwe Taiwanese pitcher al begroet met een tweehonkslag. Reliever Tsung Hao Wang moest hierna direct plaatsmaken voor Yi Chih Huang. Maar voor hem liep zijn opteden al even ongelukkig af. Na een opzettelijke vrije loop ramde Shogo Nakamura de bal hard en diep langs de lijn in het rechtsveld. Daarop konden zowel Sato als Eigoro Mogi scoren. Uiteindelijk wist closer Hsien Chih Chang met een strikeout hierna de inning te beëindigen.

Ongeslagen

Toen was de wedstrijd echter al beslist. In de negende en laatste inning sloeg Po Jung Wang nog wel een honkslag, maar sneuvelde hij luttele momenten later in een dubbelspel. Daarmee werd de tweede shut-out op rij voor Japan een feit en gaat de Aziatische ploeg na de eerste twee dagen van de 27e editie van de Haarlemse Honkbalweek ongeslagen aan de leiding.

Shogo Nakamura werd de beste slagman voor de Japanse ploeg. Hij kwam tegen Chinese Taipei tot een tweehonkslag en driehonkslag en sloeg daarmee twee van de zeven Japanse hits. Chinese Taipei produceerde dit duel slechts vier honkslagen, waaronder twee van Po Jung Wang.

                1 2 3 4 5 6 7 8 9  R H E
CHINESE TAIPEI  0 0 0 0 0 0 0 0 0  0 4 2
JAPAN           0 0 0 0 0 0 0 2 X  2 7 1

Pitchers Chinese Taipei
Jhih Long Yang (7): 3-1-5-2
Tsung Hao Wang (1 man): 0-0-1-0
Yi Chih Huang (1/3+2 man): 0-1-1-0
Hsien Chih Chang (2/3): 1-0-0-0

Pitchers Japan
Tomohiro Hamada (7 2/3): 7-2-3-1
Yusuaki Yamasaki (1 1/3): 1-0-1-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page