Rentree Balentien in Japanse Central League

Wladimir Balentien heeft vandaag zijn rentree gemaakt voor Yakult Swallows in de Japanse Nippon Professional Baseball. De honkballer van Curaçao miste een volle maand door een blessure aan zijn achillespees.

Balentien werd zaterdag 14 juni van het roster van Yakult Swallows gehaald, nadat hij de dag ervoor teveel last ondervond van pijn aan zijn achillespees. Hierna volgde een lang herstel voor de Nederlandse international.

Afgelopen vrijdag maakte de Homerun King zijn rentree in de Japanse Minor League. In de Ni-gun wedstrijd tegen Yokohama Bay Stars kwam hij als aangewezen slagman tot een infield-hit in de eerste inning en een honkslag in de vierde inning. Na zijn tweede honkslag werd hij in de vierde inning vervangen door een pinch-runner.

Solohomerun

Gisteren volgde een tweede wedstrijd in de Ni-gun. Nu begon hij als linksvelder en sloeg hij een solohomerun in de vijfde inning. Ook kwam hij een keer op de honken na een veldfout en sloeg hij eenmaal de bal in het dubbelspel. Na zijn solohomerun werd Balentien vervangen.

Na de wedstrijd gaf de technische leiding groen licht voor de rentree van Balentien in de Nippon Professional Baseball. Zodoende speelde hij vandaag zijn eerste wedstrijd in de hoofdmacht sinds 13 juni. Dat deed Balentien in de met 4-8 verloren wedstrijd tegen Yokohama Bay Stars. Balentien begon het duel opnieuw als linksvelder en kreeg vier wijd in de eerste inning. Hierna volgden nog twee vangballen in het binnenveld voordat hij bij het ingaan van de zevende inning werd vervangen.

All Star Game

Balentien is daarmee op tijd hersteld voor zijn deelname aan de Japanse All Star Game, die op vrijdag 18 en zaterdag 19 juli wordt gehouden. De twee wedstrijden worden gespeeld in de Seibu Dome en het Koshien Stadium. Het is de vierde keer dat Balentien aan de All Star Game deelneemt. Balentien werd zowel door de spelers als het publiek gekozen als buitenvelder.
Daarnaast is Balentien ook één van de deelnemers aan de twee Homerun Derby’s, die voorafgaand aan de All Star Game worden gehouden. Ook hiervoor werd Balentien gekozen na een publieksstemming.

Tijdens de afwezigheid van Balentien is Yakult Swallows inmiddels weer gezakt naar de laatste plaats in de Central League. In de Pacific League, de andere Japanse profcompetitie, staat ook het Rakuten Eagles van Andruw Jones nog altijd onderaan in het klassement.

Homeruns

Balentien speelde vandaag zijn 58e wedstrijd van het seizoen en staat op dit moment op een slaggemiddelde van .283 met achttien homeruns. De kansen op een vierde homeruntitel lijken voor Balentien door zijn lange afwezigheid verkeken. voormalig Major Leaguer Brad Eldred (Hiroshima Toyo Carp) staat na 75 wedstrijden al op 28 homeruns in de Central League. Ook Andruw Jones staat in het homerunklassement op de tweede plaats. In de Pacific League volgt hij Wily Mo Pena, die in dienst van Orix Buffaloes 21 homeruns sloeg.

Andruw Jones speelde tot dusver 79 wedstrijden met zeventien homeruns en een slaggemiddelde van .224. Vrijdag evenaarde hij een record in de Pacific League. In de tweede inning van de wedstrijd tegen Chiba Lotte Marines sloeg hij samen met Zach Lutz, Akihisa Makida en Ryo Hijirisaw vier tweehonkslagen in vier opeenvolgende tellende slagbeurten (tweehonkslag, tweehonkslag, opofferingsslag, vier wijd en tweehonkslag).

Loek van Mil

In de Eastern League van de Japanse Ni-gun speelde Loek van Mil inmiddels zeventien wedstrijden voor het tweede team van landskampioen Tohoku Rakuten Golden Eagles. Hij gooide 23 2/3 inning en kwam daarin tot achttien keer drie slag en veertien keer vier wijd. Hij kreeg 28 honkslagen en veertien verdiende punten tegen (5.32).

Van Mil won voor Rakuten Eagles eenmaal en verloor twee wedstrijden. Daarnaast boekte de Nederlandse pitcher vier saves.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page