Klompen brengen Blijleven geen geluk

Bert Blijleven is zijn Nederlandse afkomst nog lang niet vergeten. De Hall of Famer kwam gisteravond voor de 2014 Sirius XM Futures Game in Minnesota met klompen het veld op. Het bracht de in Nederland geboren, maar in Amerika opgegroeide Blijleven geen geluk. Zijn World Team verloor de wedstrijd met 3-2.

De 63-jarige Bert Blijleven, die onder meer elf seizoenen in de Major League gooide voor Minnesota Twins, was aangewezen als manager voor het World Team tijdens de 2014 Sirius XM Futures Game. Speciaal voor dat duel droeg hij op Target Field in Minneapolis (Minnesota) de Nederlandse vlag op zijn wedstrijdshirt. Hij demonstreerde bovendien zijn Nederlandse afkomst toen hij speciaal voor het overhandigen van de line-up met klompen het veld op kwam lopen.

In de dug-out overhandigde Blijleven de klompen aan zijn kleinzoon Dylan, die de wedstrijd mee mocht maken en speciaal voor deze gelegenheid ook een shirt met de Nederlandse vlag droeg.

Nederlands team

Het was voor het eerst dat Blijleven een rol had als manager, nadat hij eerder al eens tweemaal pitching-coach was bij het Nederlands team tijdens de World Baseball Classic van 2009 en 2013. Als coach voor het US Team was Tom Kelly aangewezen, die als voormalig manager evenals Blijleven nauwe banden onderhield met Minnesota Twins, de gastheer van de Futures Game. Kelly als manager en Blijleven nog als pitcher maakten deel uit van Minnesota Twins toen de club in 1987 de World Series won.

Blijleven was de eerste Nederlandse manager in de Futures Game, nadat sinds 1999 wel negen spelers uit Nederland, Curaçao en Aruba deel hadden genomen aan het voorproefje op de All Star Game van Major League Baseball. De laatste was Xander Bogaerts, die zowel in 2012 als 2013 geselecteerd was.

Meest Waardevolle Speler

De winst ging gisteravond opnieuw naar het US Team. Texas Rangers-talent Joey Gallo sloeg in de tweede helft van de zesde inning met een homerun twee man binnen om niet alleen een 1-2 achterstand om te draaien in een 3-2 overwinning, maar bovendien de titel Meest Waardevolle Speler voor zich op te eisen. Het was de tiende overwinning ooit en de vijfde op rij voor het US Team. Het World Team won zesmaal een Futures Game.

Als manager gebruikte Blijleven al zijn tien pitchers dit duel. Zij kwamen samen tot acht strikeouts, één keer vier wijd en zeven honkslagen tegen. De tien Amerikaanse pitchers gooiden tien keer drie slag, één keer vier wijd en kregen acht hits tegen. In de zesde inning sloeg Javier Baez voor het World Team een tweepunten-homerun om zijn team kort aan de leiding te brengen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page