Verenigde Staten boeken tweede shut-out

De Verenigde Staten hebben hun sterke wedstrijd tegen Nederland van afgelopen zaterdag vandaag een vervolg gegeven. Op de vierde dag van de Haarlemse Honkbalweek boekte Team USA ook een shut-out tegen Chinese Taipei. De Amerikaanse collegehonkballers verlengden het aantal innings zonder tegenpunt tot 21 en wonnen uiteindelijk met 4-0.

De vijfde wedstrijd van deze Haarlemse Honkbalweek werd een weerzien tussen de Amerikaan Kyle Funkhouser en de Taiwanees Kao Chen Chu. Twee weken geleden stonden zij in het Keeter Stadium in North Carolina al tegenover elkaar in de tweede wedstrijd van de vriendschappelijke serie tussen beiden teams. Toen hield de rechtshandge submarinepitcher Chu de Amerikaanse slagploeg zes innings op vier honkslagen en één punt. Pas nadat hij was gewisseld, liep Team USA uit van 1-1 naar een 2-6 overwinning. Bryan Reynolds sloeg toen een grandslam-homerun in de achtste inning.

Vanmiddag hadden de Amerikaanse collegehonkballers minder lang de tijd nodig om de wedstrijd te beslissen. Nadat Christin Stewart in de eerste inning met een tweehonkslag openingsslagman Dansby Swanson (vier wijd) in staat had gesteld de score te openen, brachten Reynolds en Nicholas Banks hun ploeg met honkslagen in de vierde inning op een beslissende 3-0 voorsprong.

Lastige situatie

Chinese Taipei kreeg zelf pas in de vijfde inning vat op de pitches van Kyle Funkhouser. Maar na de eerste twee hits tegen kwam Team USA via een strikeout en een dubbelspel probleemloos uit de eerste lastige situatie. Voor de Amerikanen kwam daarmee een einde aan maar liefst zestien opeenvolgende innings zonder honkslag tegen in de wedstrijden vrijdag tegen Japan (drie innings), zaterdag tegen Nederland (negen innings) en vandaag tegen Chinese Taipei (vier innings).

Een inning later probeerde Nien Ching Yu het eerste punt voor zijn ploeg te scoren, maar met de thuisplaat in zicht werd hij door de Amerikaanse defensie ingesloten. Na de 0-3 winst tegen Nederland op zaterdag hielden de Amerikaanse pitchers voor de tweede wedstrijd op rij hun tegenstander van het scoren. In de zesde inning sloeg midvelder Nicholas Banks (2 uit 4) zijn tweede punt binnen om de 4-0 eindstand op het scorebord te brengen.

                 1 2 3 4 5 6 7 8 9  R H E
CHINESE TAIPEI   0 0 0 0 0 0 0 0 0  0 6 0
VERENIGDE STATEN 1 0 0 2 0 1 0 0 X  4 8 1

Pitchers Chinese Taipei
Kao Chen Chu (3 1/3+2 man): 1-3-4-0
Yi Chih Huang (2 2/3): 1-2-2-0
Chun Jung Su (1): 1-0-1-0
Chia Hao Sung (1): 0-0-1-0

Pitchers Verenigde Staten
Kyle Funkhouser (5 2/3): 4-1-3-1
Andrew Moore (2 1/3): 2-1-2-0
A.J. Minter (1): 1-0-1-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page