Japans duo opnieuw plaaggeest voor Chinese Taipei

Waren buitenvelders Shogo Nakamura en Takuya Sato vier dagen geleden al de plaaggeesten voor Chinese Taipei, vandaag sloeg het Japanse duo opnieuw toe. Voor de tweede keer deze Haarlemse Honkbalweek sloegen zij hun ploeg langs Chinese Taipei. Ditmaal won Japan met 0-1.

Voor de tweede keer dit toernooi stonden Japan en Chinese Taipei tegenover elkaar. Afgelopen zaterdag brak Takuya Sato de puntloze wedstrijd tegen Chinese Taipei in de achtste inning open. Hij sloeg een tweehonkslag en kon even later scoren op een driehonkslag van Shogo Nakamura. Die sloeg in de achtste inning de enige twee punten binnen. Japan won met 2-0.

Vanmiddag herhaalde dat scenario zich. Onder de warme Haarlemse zon kwamen beide slagploegen nauwelijks op gang, waardoor de wedstrijd opnieuw zeven innings lang puntloos bleef. Totdat rechtsvelder Takuya Sato andermaal de achtste inning opende met een honkslag. En ook nu bleek Nakamura direct effectief. Met een honkslag sloeg de midvelder het enige punt van de wedstrijd over de thuisplaat.

Grote waarde

De twee Japanse buitenvelders hebben daarmee samen voor de derde keer hun ploeg de overwinning bezorgd. Ook in de openingswedstrijd bleken zij van grote waarde. Toen sloeg Nakamura eveneens Sato voor het enige en winnende punt binnen in de wedstrijd tegen de Verenigde Staten.

Japan heeft daarmee in ieder geval voor even weer de koppositie overgenomen van de Verenigde Staten. En dat is vooral de verdienste van Nakamura en Sato. Nakamura leidt zijn ploeg in aantal binnengeslagen punten (4), terwijl Sato de meeste runs scoorde (4). Beide spelers kwamen in vijf wedstrijden tot vijf hits, waarmee zij ook hun team leiden.

Gelijkopgaande strijd

Het Japanse punt maakte een einde aan een gelijkopgaande strijd. Drie Japanse pitchers en vier Taiwanese pitchers stonden maar weinig honkslagen toe. In aantal honkslagen en achtergebleven lopers op de honken deden Japan en Chinese Taipei in de eerste zeven innings nauwelijks voor elkaar onder. Ook het aantal kansen bleven minimaal. Tot aan de achtste inning kregen Japan en Chinese Taipei elk maar één keer een loper op het derde honk.

Maar voor de derde keer dit toernooi zorgden de twee Japanse buitenvelders voor het verschil. Het leverde Japan zijn vierde winst in vijf wedstrijden op. Voor de derde keer gebeurde dat door middel van een shut-out. Chinese Taipei wacht na vier wedstrijden nog altijd op de eerste overwinning.

               1 2 3 4 5 6 7 8 9  R H E
JAPAN          0 0 0 0 0 0 0 1 0  1 7 1 
CHINESE TAIPEI 0 0 0 0 0 0 0 0 0  0 4 0

Pitchers Japan
Yuki Yoshida (3): 1-2-3-0
Tomohiro Hamada (3): 1-0-0-1
Yusuaki Yamasaki (3): 1-0-1-0

Pitchers Chinese Taipei
Hua Wei Lo (4 2/3+3 man): 4-3-1-0
Hsien Chih Chang (2): 1-1-2-0
Jhih Long Yang (1): 0-0-1-0
Chia Hao Sung (1 1/3): 1-0-3-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page