Achtste shut-out op Honkbalweek

Scoren is de Taiwanese honkballers deze 27e editie van de Haarlemse Honkbalweek niet gegund. Voor de vijfde keer verloor Chinese Taipei een wedstrijd door een shut-out. Vanmiddag waren opnieuw de Verenigde Staten te sterk: 0-3. Team USA legde daarmee beslag op de eerste plaats in de eerste ronde.

Met de 0-3 winst voor de Amerikanen was de achtste shut-out van het toernooi in elf wedstrijden een feit. Viermaal won Team USA met een shut-out en vijfmaal was Chinese Taipei verliezer in een shut-out. Ook het eerste treffen tussen beide teams eindigde met nul Taiwanese punten. Toen werd het 4-0.

Chinese Taipei is daarmee tot dusver door zijn drie tegenstanders in 51 van de 54 slagbeurten op de nul gehouden. Vanmiddag kwamen de Taiwanese honkballers niet verder dan vijf honkslagen op het pitchen van Jake Lemoine, Andrew Moore en Tyler Jay, die samen bovendien elf keer drie slag gooiden.

Ongelukkig

DJ Stewart werd beste slagman bij de Amerikanen.

DJ Stewart werd beste slagman bij de Amerikanen.
Foto: © Robert Bos

Zelf konden de Amerikaanse honkballers in de hitte nauwelijks op gang komen. De Verenigde Staten kwamen tot negen hits, waaronder twee van DJ Stewart en Nicholas Banks. Beide spelers scoorden bovendien twee van de drie punten van de wedstrijd. Banks in de vijfde inning na een doorgeschoten bal met volle honken en Stewart een inning later na zijn tweehonkslag door schijn. Alex Bregman scoorde in de negende inning het laatste punt van de wedstrijd.

Zodoende verloor Chinese Taipei, dat al zeker was van de laatste plaats in de eerste ronde, ongelukkig van de Amerikaanse koploper. De Verenigde Staten zijn daarmee definitief eerste geworden in de eerste ronde en staan in de eerste halve finalewedstrijd morgenmiddag opnieuw tegenover Chinese Taipei voor een plaats in de eindstrijd.
Nederland en Japan spelen morgenavond om de andere finaleplaats. De twee teams treffen elkaar ook vanavond in de laatste wedstrijd uit de eerste ronde. Voor beide teams staat er vanavond niets meer op het spel.

                 1 2 3 4 5 6 7 8 9  R H E
VERENIGDE STATEN 0 0 0 0 1 1 0 0 1  3 9 2 
CHINESE TAIPEI   0 0 0 0 0 0 0 0 0  0 5 1

Pitchers Verenigde Staten
Jake Lemoine (5): 6-2-3-1
Andrew Moore (3): 4-0-2-0
Tyler Jay (1): 1-0-0-1

Pitchers Chinese Taipei
Ming Hsuan Chen (5 1/3): 3-2-4-0
Tsung Hao Wang (1 man): 0-0-1-0
Chun Jung Su (1 1/3): 1-0-1-0
Kao Chen Chu (2): 1-0-3-1

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page