Homerun helpt Shairon Martis in Taiwan

Shairon Martis gooide zeven sterke innings, maar leek vandaag lange tijd op weg naar zijn tweede nederlaag van het Taiwanese honkbalseizoen. In de negende inning schoot pinch-hitter Liu Fu Hao zijn ploeggenoot te hulp. Met een homerun draaide hij de 2-1 achterstand om in een 2-3 overwinning voor Uni-President Lions.

Shairon Martis betrad vandaag de heuvel van het Xinzhuang Baseball Stadium in New Taipei City voor zijn zeventiende wedstrijd van het seizoen in de Chinese Professional Baseball League (CPBL). Al vijfmaal werd Martis winnend werper en slechts eenmaal verloor hij. Vandaag leek de Curaçaose pitcher in de wedstrijd tegen Chinatrust Brother Elephants, koploper in de tweede periode, dichtbij zijn tweede nederlaag.

Martis gooide goed en stond in zeven innings slechts vijf honkslagen toe, maar werd lange tijd niet ondersteund door zijn slagploeg. Die produceerde in de eerste zeven innings zelf al negen hits, maar kwam niet verder dan een punt in de vierde inning.

Man-of-the-Match

Martis gooide in zeven innings zes keer drie slag, geen enkele keer vier wijd en was alleen niet Huang Shi Hao de baas. De derde honkman van Brother Elephants sloeg met een honkslag en tweehonkslag punten binnen in de gelijkmakende tweede en vierde slagbeurt.

Daarmee had Chinatrust Brother Elephants lange tijd een 2-1 voorsprong. In de negende inning kon Man-of-the-Match Liu Fu Hao alsnog een nederlaag voor Uni-President Lions voorkomen. Met een ploeggenoot op de honken sloeg de pinch-hitter een bal ruim honderd meter ver, over de omheining in het linksveld. Uiteindelijk kwam Uni-President Lions dit duel tot veertien hits. De formatie van Brother Elephants sloeg nog twee honkslagen nadat Martis in de achtste inning was vervangen.

Tweede periode

Het was al de tiende keer in dertien wedstrijden als startend pitcher dat Martis minimaal zes volledige innings gooide voor Uni-President Lions. Martis is in Taiwan daarmee met een sterk seizoen bezig. In 92 1/3 inning gooide de Nederlandse international 45 keer drie slag en 24 keer vier wijd. Hij stond 78 honkslagen en 25 verdiende punten toe (2.44). Hij heeft daarmee op vijf spelers na het beste verdiende puntengemiddelde uit de CPBL.

De ploeg van Shairon Martis sloot eerder dit seizoen de eerste periode met 32 overwinningen in zestig wedstrijden af op een tweede plaats achter Lamigo Monkeys. In de tweede periode klom Uni-President Lions door de winst van vandaag naar een derde plaats. Het was de vijfde zege in de elfde wedstrijd van deze periode en de 37e overwinning in 67 wedstrijden dit seizoen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page