Profdebuut voor Harcksen bij AZL Dodgers

Misja Harcksen heeft zijn debuut gemaakt als profhonkballer. De negentienjarige Nederlandse pitcher kwam voor AZL Dodgers in actie in de wedstrijd tegen AZL Reds. Hij zag zijn team uiteindelijk in de twaalfde inning met 9-10 verliezen.

Harcksen begon het seizoen voor DOOR Neptunus in de Nederlandse hoofdklasse, maar vertrok na afloop van het Europa Cup-toernooi in Brno naar de Verenigde Staten. Daar bereidde hij zich de afgelopen weken in Phoenix voor op zijn officiële debuut als profhonkballer.

Woensdag kreeg hij eindelijk het bericht dat hij officieel zou worden toegevoegd aan het roster van AZL Dodgers, het satellietteam van Los Angeles Dodgers, dat uitkomt in de Arizona Rookie League. Vanochtend (Nederlandse tijd) volgde ook zijn debuut. Met twee man uit en lopers op het eerste en tweede honk kwam Harcksen in de zevende inning als reliever op de heuvel. Op dat moment stond AZL Dodgers nog met 8-3 voor.

Verlenging

Veel geluk had Harcksen echter niet. Nadat hij eerst de honken vol had laten lopen met vier wijd voor Oviel Florentino, sloeg Narciso Crook met een honkslag twee punten binnen. Nadat door een vrije loop voor Gavin LaValley opnieuw de honken vol waren gestroomd, sloeg nu Reydel Medina met een tweehonkslag alle honken schoon. Zelf sneuvelde hij bij een poging het derde honk te bereiken.

Hierdoor trok AZL Reds de stand weer gelijk en moest het duel na punten in de achtste en negende inning worden verlengd. Harcksen zelf werd bij het ingaan van de achtste inning op de heuvel vervangen. De beslissing viel pas in de twaalfde inning toen Narciso Crook op opnieuw een tweehonkslag van Reydel Medina het winnende punt voor hekkensluiter AZL Reds scoorde: 9-10. De wedstrijd op Camelback Ranch duurde uiteindelijk 4 uur en 35 minuten.
Bij AZL Reds spelen momenteel ook de Arubaanse pitcher Ross Ismail en de Curaçaose honkballers Chadwick Tromp en Jonathan Martijn. Tromp kwam als catcher het hele duel in actie en sloeg één honkslag in zes slagbeurten.

Eerste homerun

Harcksen is na buitenvelder Rachid Engelhardt, derde honkman Ruar Verkerk en catcher Milan Post de vierde Nederlander die dit seizoen zijn profdebuut heeft gemaakt. Vorige maand debuteerde ook Post voor Milwaukee Brewers in de wedstrijd tegen AZL Reds. Hij speelde sinds 23 juni tien wedstrijden, waarin hij vier honkslagen sloeg (.138). Twee daarvan waren goed voor twee honken. Verkerk kwam sinds zijn debuut op 21 juni inmiddels tot twee hits en twee runs in acht wedstrijden (.083).

Engelhardt speelde 24 wedstrijden in de Dominicaanse zomercompetitie voor zowel DSL Orioles 2 als DSL Orioles 1. Hij heeft onderhand zijn vorm gevonden en sloeg tien hits in zijn laatste tien wedstrijden. Daarmee verhoogde hij zijn slaggemmiddelde tot .240. Van de achttien honkslagen waren er zeven goed voor meerdere honken. Afgelopen dinsdag sloeg hij in de wedstrijd tegen DSL Padres zijn eerste homerun als profhonkballer.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page