Verenigde Staten eerste finalist Honkbalweek

De Verenigde Staten hebben zich vanmiddag als eerste team geplaatst voor de finale van de 27e Haarlemse Honkbalweek. In het hete Pim Mulierstadion werd met 4-1 gewonnen van Chinese Taipei, dat daarmee het toernooi afsluit zonder overwinningen. Voor Team USA wordt het de vijfde finaleplaats op de Honkbalweek ooit. De voorgaande vier finales werden allemaal gewonnen.

Voor de sterke Amerikaanse collegehonkballers was het dit toernooi al de zesde overwinning op rij, nadat het eerste duel met 0-1 was verloren van Japan. Sinds die wedstrijd heeft Team USA, dat deze zomer nog maar twee van zijn 21 wedstrijden verloor, zich echter ontwikkeld tot de grootste favoriet voor de titel.

Dat vanmiddag voor de derde keer dit toernooi Chinese Taipei werd verslagen, was dan ook nauwelijks een verrassing. Het meest opmerkelijke was misschien wel dat de Amerikanen een tegenpunt moesten toestaan, nog maar de derde dit toernooi.

Totale productie

Dat punt werd al in de tweede inning gescoord door Po Jung Wang na een veldfout, een wilde worp en een hit vanTzu Chieh Lin. De twee honkslagen die de Taiwanese honkballers in deze slagbeurt sloegen, waren meteen de helft van de totale productie van deze dag. Toch kreeg Chinese Taipei nog driemaal een loper op het derde honk, maar wist de ploeg daar geen enkele keer van te profiteren.

Zodoende kon Team USA in de vierde inning opnieuw op voorsprong komen. Nadat Dansby Swanson in de eerste inning al voor de Amerikanen had gescoord, maakte Nicholas Bank er 2-1 van op een veldfout van de Taiwanese eerste honkman.

Eindstand

In de zevende inning profiteerde Alex Bregman van een fout van Chinese Taipei. Nadat hij het derde honk probeerde te stelen, gooide de Taiwanese catcher de bal langs het derde honk, waardoor Bregman direct door kon naar thuis. Een honkslag van Dansby Swanson en een tweehonkslag van Christin Stewart brachten de eindstand in de achtste inning op 4-1.

Het spel van de Amerikanen in deze eerste halve finale verschilde nauwelijks van hun andere wedstrijden. Ook vanmiddag was de formatie van manager Dave Van Horn aan slag goed op dreef. Team USA kwam tot elf hits, waaronder drie van Dansby Swanson (3 uit 4 met twee punten). Drie andere spelers sloegen twee honkslagen in vier slagbeurten.
Daarnaast waren ook nu de Amerikaanse pitchers weer sterk. Vier pitchers gooiden samen negen keer drie slag, waarbij closer Ryan Burr zelfs drie strikeouts gooide in de laatste slagbeurt.

                 1 2 3 4 5 6 7 8 9  R  H E
CHINESE TAIPEI   0 1 0 0 0 0 0 0 0  1  5 2
VERENIGDE STATEN 1 0 0 1 0 0 1 1 X  4 11 1

Pitchers Chinese Taipei
Jhih Long Yang (4 1/3+1 man): 2-3-6-1
Hsien Chih Chang (1 1/3+1 man): 0-1-2-0
Yi Chih Huang (1/3): 0-0-1-1
Chia Hao Sung (2): 2-0-2-0

Pitcher Verenigde Staten
Carson Fulmer (5 1/3): 4-3-3-1
A.J. Minter (2/3): 1-0-0-0
Thomas Eshelman (2): 1-0-1-0
Ryan Burr (1): 3-0-1-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page