Amerikanen pakken ook individuele prijzen

De Amerikaanse collegehonkballers keren na afloop van de Haarlemse Honkbalweek niet alleen met de hoofdprijs terug naar de Verenigde Staten. Tijdens de prijsuitreiking ontvingen drie spelers bovendien een individuele prijs. Alex Bregman werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler.

De belangrijkste prijs ging vanmiddag naar de Amerikaan Alex Bregman, die werd uitgeroepen tot beste speler van deze Honkbalweek. De Amerikaanse korte stop sloeg dit toernooi de meeste honkslagen (11), scoorde de meeste punten (8) en wist de meeste honken te stelen (6 honken in 6 pogingen).

Bregman maakte slechts twee veldfouten en sloot de Haarlemse Honkbalweek af met een slaggemiddelde van .367. De honkballer van Louisiana State University is daarmee de opvolger geworden van Yulieksi Gourriel die twee jaar geleden, met de toenmalige winaar Cuba, werd uitgeroepen tot MVP.
Eerder werden ook de Amerikanen Chris Sabo (1980), Bobby Crosby (2000) en Ryan Jackson (2008) al eens als MVP gekozen.

Meest Populaire Speler

Ook twee andere prijzen gingen naar de Verenigde Staten. Chris Okey (.235) werd door de toeschouwers uitgeroepen tot Meest Populaire Speler. Christin Stewart kreeg vanmiddag een prijs voor de beste slagman. De Amerikaan kwam tot tien honkslagen (.435).

Japan, de andere finalist tijdens de Haarlemse Honkbalweek, ontving eveneens drie persoonlijke prijzen. Korte stop Tatsuhiro Shibata speelde in het Haarlemse Pim Mulierstadion in acht duels foutloos en werd daarvoor uitgeroepen tot Beste verdedigende speler.

Nederlands team

Beste pitcher werd Seigi Tanaka. Hij stond gisteren negen innings op de heuvel in de halve finale tegen Nederland. Hij kreeg dit hele toernooi geen enkel verdiend punt tegen en gooide in de eerste ronde de meeste strikeouts (22) en de meeste innings (17).
Zijn landgenoot Seigo Yada werd uitgeroepen tot Homerun King. Hij sloeg één van de twee homeruns dit toernooi. De Taiwanees Chih Chieh Su sloeg de andere homerun, maar had dit toernooi meer slagbeurten.

De enige individuele prijs voor het Nederlands team was de Press Award. Daarvoor werd, zoals wel vaker, door de journalisten de Nederlandse bondscoach gekozen. Voor Steve Janssen was het zijn eerste persoonlijke prijs als coach van Oranje.

Persoonlijke prijzen

Meest Waardevolle Speler: Alex Bregman (Verenigde Staten)
Beste verdedigende speler: Tatsuhiro Shibata (Japan)
Meest Populaire Speler:
Chris Okey (Verenigde Staten)
Beste slagman:
Christin Stewart (Verenigde Staten)
Beste pitcher: Seigi Tanaka (Japan)
Homerun King: Seigo Yada (Japan)
Press Award: Steve Janssen (Nederland)

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page