Eerste zege AdoLakers in tweede periode

Na een korte onderbreking in verband met de Haarlemse Honkbalweek, hebben de honkballers uit de hoofdklasse vanavond de reguliere competitie weer hervat. De helft van de teams moest nog even wennen, waardoor geen enkele wedstrijd de negende inning haalde. AdoLakers ging goed uit de startblokken en won tegen UVV zijn eerste wedstrijd uit de tweede periode.

De uitslagen van vanavond zorgden voor een unieke situatie. De laatste keer dat alle vier de hoofdklassewedstrijden op dezelfde dag met een verschil van tien runs eindigden, was op 12 april 2008. Maar op die dag moest in één van die vier duels wel de volle negen innings worden gespeeld.

Vanavond eindigden alle vier de wedstrijden door de mercy-rule. Drie daarvan na zeven innings. Het duel tussen L&D Amsterdam en UVV eindigde in de achtste inning toen Rashid Gerard door een wilde worp de 11-1 scoorde. Hij was daarmee bovendien één van de maar liefst acht spelers, die vanavond samen op zeven verschillende wilde worpen wisten te scoren.

Bijzondere avond

Zodoende werd het een bijzondere avond, die voor de honkballers van AdoLakers nog eens extra speciaal werd. De Haagse ploeg van hoofdcoach Eugene Henson boekte onder leiding van pitcher Dennis Burgersdijk (4-3-4-2 in zeven innings) zijn eerste overwinning uit de tweede periode. Het was de eerste keer sinds 2012 dat AdoLakers een wedstrijd in zeven innings wist te winnen. De laatste keer was tegen Sparta/Feyenoord en ook op 12 april.
In de wedstrijd tegen UVV zag het er aanvankelijk niet naar uit dat AdoLakers zou winnen. Pitcher Burgersdijk stond punten toe in de tweede en vierde inning. Maar vanaf de vierde Haagse slagbeurt kantelde AdoLakers de wedstrijd. In korte tijd draaide de ploeg de 0-2 achterstand om in een 12-2 overwinning.

AdoLakers won zijn eerste wedstrijd in de tweede periode.

AdoLakers won zijn eerste wedstrijd in de tweede periode.
Foto: © Robert Bos

In de vierde inning scoorde Robles door een wilde worp, een inning later passeerden zelfs zowel Odion Gouverneur als Stephen Henson op één wilde worp de thuisplaat. Uiteindelijk scoorde AdoLakers driemaal in de vierde en driemaal in de vijfde inning.
Christian Diaz (3 uit 4) bezegelde in de zevende inning het lot van UVV. Met volle honken sloeg hij eerst drie punten binnen met zijn tweehonkslag, waarna hij zelf het twaalfde punt voor zijn ploeg kon scoren. Met drie binnengeslagen en drie gescoorde runs nam Diaz de helft van de productie van AdoLakers voor zijn rekening.

Staken

In Haarlem moest David Bergman, die vorige week nog zo succesvol was tijdens de Haarlemse Honkbalweek, in de wedstrijd tegen DOOR Neptunus na dertien ballen de wedstrijd al staken. Vanaf dat moment verloor Corendon Kinheim alle grip op de wedstrijd.
Pim Walsma, die normaal pas aan het einde van de wedstrijd op de heuvel verschijnt, moest met lopers op het eerste en tweede honk proberen te redden wat er te redden viel. Maar hij zag de Haarlemse ploeg na twee hits snel op een 0-3 achterstand komen. Een inning later kreeg Glenn Wassink op zijn beurt zelfs zes honkslagen om zijn oren, waardoor na twee innings de voorsprong voor DOOR Neptunus als was opgelopen tot 0-8.

Uiteindelijk gebruikte hoofdcoach Wim Martinus vanavond vijf pitchers, maar kon de Haarlemse ploeg niet voorkomen dat de wedstrijd wel na zeven innings vroegtijdig kon worden beëindigd. Shaldimar Daantji scoorde punten in de vijfde en zevende Rotterdamse slagbeurt om de 0-10 op het scorebord te krijgen.
DOOR Neptunus kwam tot elf hits, waaronder drie van Benjamin Dille (3 uit 4). Op het pitchen van Diegomar Markwell en Jorian van Acker kwam Corendon Kinheim zelf ook tot tien hits, maar wist de Haarlemse thuisploeg opmerkelijk genoeg niet te scoren.

Shut-out

In Dordrecht sloeg eveneesn Vaessen Pioniers hard toe. De Hoofddorpse ploeg produceerde twaalf hits, waaronder vier tweehonkslagen om in zeven innings tot een shut-out te komen tegen Mampaey The Hawks.
Vaessen Pioniers werd al in de eerste inning in het zadel geholpen. Nadat de honken door vier wijd, een honkslag en een veldfout waren volgelopen, gooide pitcher Danny Forte nog eens twee keer vier wijd voor de eerste twee Hoofdddorpse punten. Een hit van Dè Flanegin maakte er hierna nog eens 0-4 van.

Rake klappen van opnieuw Flanegin, Zerzinho Croes (tweehonkslag) en Dirk van ’t Klooster zorgden in de vierde inning voor nog eens twee Hoofddorpse punten. Twee innings later kwam de tien punten verschil op het scorebord na hits op rij van Dirk van ’t Klooster, Danny Rombley, Vince Rooi (tweehonkslag) en Mark-Jan Moorman (tweehonkslag). In de zevende inning bracht Kevin Dirksen de 0-11 eindstand op het scorebord.
Pitcher Ricardo Hernandez (6-2-4-0) stond in zes innings geen enkel punt toe. Scott Ronnenbergh completeerde in de zevende inning de shut-out.

Hoogtepunt

L&D Amsterdam liep vanavond een shut-out mis toen Jorin van Amstel in de zesde inning voor Mr.Cocker HCAW het eerste punt scoorde. Het was niettemin het enige punt dat pitcher Rob Cordemans (10-0-5-1) in zes innings toestond. Kyle Ward hield in de laatste drie innings de deur in het slot.
L&D Amsterdam werd uiteindelijk vanavond de enige winnaar, die de wedstrijd niet in zeven inning wist te beslissen. Maar de Amsterdamse ploeg sloeg wel de meeste honkslagen. Zestien in totaal. Percy Isenia (3 uit 5) en Bas Nooij (3 uit 5) sloegen er elk drie.

Na punten van Roeland Henrique en Bas Nooij in de eerste en tweede inning besliste L&D Amsterdam het duel in de vijfde en zesde Amsterdamse slagbeurt. In totaal passeerden nog eens zeven spelers de thuisplaat. Jesse Aussems zorgde in de vijfde inning voor het aanvallende hoogtepunt, toen hij met een driehonkslag twee ploeggenoten over de thuisplaat sloeg.
Vier hits op rij brachten in de achtste inning Koen Nooij over de thuisplaat voor de 10-1 en Rashid Gerard op het derde honk. Closer Gijs van Els gooide hierna de bal langs zijn catcher waardoor Gerard op de wilde worp voor de 11-1 en het einde van de wedstrijd kon zorgen.

Uitslagen

Corendon Kinheim – DOOR Neptunus: 0-10 (7 innings)
Mampaey The Hawks – Vaessen Pioniers: 0-11 (7 innings)
L&D Amsterdam – Mr.Cocker HCAW: 11-1 (8 innings)
AdoLakers – UVV: 12-2 (7 innings)

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page