Profcontracten voor Boeldak, Soleana en Oduber

Atlanta Braves, Cincinnati Reds en Boston Red Sox hebben jonge talenten van Curaçao, Bonaire en Aruba gecontracteerd. Boston Red Sox contracteerde vandaag de Arubaan Ryan Oduber. Eerder deze week tekende de achttienjarige Sander Boeldak een overeenkomst bij de Major League-organisatie uit Atlanta. Deze maand legde de club uit Cincinnati al de pas zeventienjarige Cerilio Soleana vast.

Na onder meer Andruw Jones, Andrelton Simmons en Ozhaino Albies, die momenteel hoge ogen gooit in de Minor League, heeft Atlanta Braves met Boeldak een nieuw talent van Curaçao aangetrokken.

Boeldak is vorige week donderdag achttien jaar geworden. Momenteel speelt de binnenvelder voor Groot Kwartier Stars in de hoogste jeugdcompetitie (Liga Hubenil) op Curaçao. Met dit team staat hij na acht overwinningen in elf wedstrijden op een tweede plaats achter St. Maria Pirates.
Boeldak is op dit moment de beste slagman in de Hubenil League. Hij leidt na elf wedstrijden de competitie in slaggemiddelde (.538), honkslagen (21), tweehonkslagen (5), driehonkslagen (3) en binnengeslagen punten (13).

Bonaire

Eerder deze maand tekende de zeventienjarige Cerilio Soleana een profcontract bij Cincinnati Reds. Hij wordt daarmee de tweede speler uit Bonaire in de Amerikaanse Minor League. Eerder dit jaar debuteerde Bryan Philips voor Atlanta Braves in de Dominicaanse zomercompetitie.

Soleana kreeg zijn honkbalopleiding op Bonaire, maar speelt nu op Curaçao. Daar komt hij eveneens uit in de Hubenil League. Voor Marchena Braves speelde Soleana als pitcher drie wedstrijden en gooide 26 keer drie slag in negentien innings. Het is de verwachting dat zowel Boeldak als Soleano hun profcarrière kunnen starten in de Amerikaanse Rookie League, respectievelijk de Gulf Coast League en de Arizona League.

World Series

Op Aruba tekende vandaag Ryan Oduber een profcontract, nadat hij was gescout door voormalig Nederlands international Dennis Neuman. Ook onder meer Cincinnati Reds, met voormalig Nederlandse bondscoach Jim Stoeckel als scout, had interesse in de talentvolle linkshandige pitcher. Oduber start voor Boston Red Sox wel eerst in de Dominicaanse zomercompetitie.

Oduber, die volgende maand zeventien wordt, stond in 2012 met Aruba in de finale van de Junior League World Series. Ondanks vier hits van Oduber, verloor Aruba van het Amerikaanse US Southeast. Oduber werd dat toernooi winnend werper in de wedstrijden tegen Chinese Taipei en Mexico. Deze maand nam Oduber met Aruba deel aan het Senior League Latin American Championship in Panama.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page