Van ’t Klooster verbreekt hoofdklasserecord

In zijn 859e hoofdklassewedstrijd sloeg Marcel Joost op 7 september 2002 zijn 1166e honkslag. In allebei de gevallen was dat een record, die lang niet gebroken leek te kunnen worden. Vandaag kwam daar verandering in. Dirk van ’t Klooster evenaarde het aantal gespeelde wedstrijden en verbrak het aantal honkslagen om de nieuwe recordhouder te worden.

Marcel Joost sloeg zijn 1166e en laatste honkslag op 7 september 2002 in dienst van Kinheim in de wedstrijd tegen Pioniers. Bijna twaalf jaar later werd het uiteindelijk juist een speler van de Hoofddorpse club die het record verbrak. Joost behaalde het record in een imposante carrière van 23 seizoenen. Hij sloeg zijn laatste honkslag, een tweehonkslag, in de vierde inning op het pitchen van David Bergman, toen nog speler van Pioniers.

Vandaag verbrak de 38-jarige Dirk van ’t Klooster het record van Marcel Joost. De speler van Vaessen Pioniers evenaarde gisteren in de negende inning van de wedstrijd tegen Mampaey The Hawks al het record toen hij met een honkslag de winnende twee punten binnensloeg.

Verbreken

Vandaag volgden in Hoofddorp nog eens twee honkslagen. Zijn hit in de tweede inning op het pitchen van Eddie Oropesa Jr. bracht Pioniers op een 2-0 voorsprong en zorgde bovendien voor een nieuw hoofdklasserecord. Dat record scherpte Van ’t Klooster in de zevende inning met een walk-off tweehonkslag al direct aan tot 1168.

Dirk van 't Klooster wordt gefeliciteerd door zijn ploeggenoten.

Dirk van ’t Klooster wordt gefeliciteerd door zijn ploeggenoten.
Foto: © Rob Jelsma

Voor Van ’t Klooster was het zijn 859e wedstrijd in de hoofdklasse. Ook daarmee heeft hij het record van Marcel Joost geëvenaard. Aankomende donderdag kan Van ’t Klooster dat record eveneens verbreken als de Hoofddorpse ploeg in Haarlem op bezoek gaat bij Corendon Kinheim.

Debuut

Van ’t Klooster is momenteel bezig aan zijn 22e seizoen in de hoofdklasse, nadat hij in 1993 voor Amsterdam Pirates (1993-1994) zijn debuut op het hoogste niveau had gemaakt. Via Quick Amersfoort (1995-1996), RCH uit Heemstede (1997-1999), het Rotterdamse Neptunus (2000-2005) en Kinheim uit Haarlem kwam hij uiteindelijk dit seizoen terecht bij Vaessen Pioniers.

In 1998 werd Van ’t Klooster al recordhouder van de meeste honkslagen in één seizoen, toen hij in dienst van RCH tot 88 hits kwam. Vier jaar later verbrak hij in 2002 als speler van DOOR Neptunus het record van de meest officiële slagbeurten in één seizoen (197).

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page