Kinheim opnieuw te sterk voor Neptunus

Maakte Corendon Kinheim zondag nog een einde aan een serie van achttien overwinningen van DOOR Neptunus op rij, vanavond versloegen de Haarlemse honkballers in de inhaalwedstrijd de Rotterdamse landskampioen opnieuw.

Door de overwinning kan Corendon Kinheim zich nu donderdag als vierde en laatste team plaatsen voor de Play-Offs. Dat kan door een zege (of zelfs gelijkspel) tegen Vaessen Pioniers, maar dat kan ook bij verlies (of gelijkspel) van concurrent UVV tegen Mampaey The Hawks.

Corendon Kinheim en DOOR Neptunus stonden vanavond tegenover elkaar om de zaterdag verregende wedstrijd in te halen. De Haarlemse ploeg van hoofdcoach Wim Martinus nam al vroeg een 2-0 voorsprong op het pitchen van Gijs Timmer, die zijn debuut maakte in de hoofdklasse.
De jongere broer van DOOR Neptunus-pitcher Floris Timmer kende een ongelukkige start. Hij opende het duel met vier wijd voor René Crémer, gooide vervolgens een wilde worp, waarna hij een tweehonkslag moest incasseren van Mervin Gario. Dat zorgde voor het eerste tegenpunt, waarna Gario zelf voor de 2-0 kon zorgen na een opofferingsslag van Jeffrey Arends.

Vroege einde

Een inning later gooide Timmer opnieuw vier wijd op Cremer, waarna Gario andermaal een honkslag sloeg. Dat betekende het vroege einde van de wedstrijd voor de pas zestienjarige debutant. Maar ook zijn vervanger Jorian van Acker kon Corendon Kinheim niet van het scoren afhouden.
Via hits van Bryan Engelhardt en Dashenko Ricardo liep de Haarlemse thuisploeg verder uit tot 5-0. Dat werd zelfs 8-0 na onder meer tweepitters van Niels van Weert en Mervin Gario. Gario kwam zo dit duel tot drie hits, drie binnengeslagen punten en twee gescoorde runs. Ook Dashenko Ricardo kwam tot drie hits in vier slagbeurten.

Gijs Timmer (DOOR Neptunus).

Gijs Timmer (DOOR Neptunus).
Foto: © Robert Bos

Die voorsprong hield moeiteloos stand. Pitcher Glenn Wassink (2-4-3-0) stond voor Corendon Kinheim pas zijn eerste honkslag toe in de vijfde inning, maar werd vervolgens door middel van een dubbelspel direct uit de problemen geholpen.
In de zesde inning stroomden de honken vol na vier wijd voor Raily Legito en hits van Gianison Boekhoudt en Dwayne Kemp. Wassink hield echter opnieuw stand na twee vangballen van eerste honkman Jeffrey Arends.

Pitchers

Vanaf de zevende inning nam Raymon Rutte het pitchen over. Hij kreeg in de achtste inning het enige Rotterdamse punt tegen na hits van Raily Legito en Gianison Boekhoudt. Maar uiteindelijk kwam de Rotterdamse koploper uit de hoofdklasse vanavond niet verder dan zes honkslagen tegenover veertien hits voor Kinheim.
In de negende inning maakte ook bij de Haarlemse ploeg een pitcher zijn debuut in de hoofdklasse. Closer Mark van Deursen gooide met negen ballen de laatste slagbeurt uit. Voor Corendon Kinheim was het al de dertiende overwinning in de laatste vijftien wedstrijden.

Ook bij L&D Amsterdam speelden vanavond de pitchers een sterke wedstrijd. Chris Mowday (2-0-4-0) kreeg in de inhaalwedstrijd tegen Mr.Cocker HCAW in de eerste vijf innings alle vier de Bussumse honkslagen tegen. Maar hij wist Mr.Cocker HCAW zonder al teveel inspanning van het scoren af te houden. Jos de Jong (1-0-0-0) en Jurrian Koks (0-0-0-0) gooiden hierna elk nog twee innings, waarin zij samen het minimale aantal van twaalf tegenstanders tegenover zich kregen.

Solohomerun

Uiteindelijk legden de drie pitchers van L&D Amsterdam daarmee de basis voor de 4-0 shut-out tegen Mr.Cocker HCAW. Roeland Henrique Jr. (2 uit 4) bracht zijn ploeg met punten in de eerste en derde inning op voorsprong. Na zijn honkslag in de eerste inning werd hij over de thuisplaat geslagen door een tweehonkslag van Bas de Jong.
Twee innings later sloeg Henrique ook zelf een tweepitter en kon hij scoren na een veldfout op een grondbal van Michael Duursma. De Jong pakte hierna zijn tweede binnengeslagen punt toen hij Duursma binnen sloeg met een opofferingsslag.

Na deze derde inning ging de wedstrijd in snel tempo naar het einde. Voor Mr.Cocker HCAW sloeg alleen Kevin Nieveld (vijfde inning) nog een honkslag. L&D Amsterdam kwam nog tot slechts twee hits. Een honkslag van Jesse Aussems in de vijfde inning en een solohomerun waarmee Kenny Berkenbosch (2 uit 3) de zesde Amsterdamse slagbeurt opende.
Met een dubbelspel maakte de foutloos spelende Amsterdamse defensie na twee en een half uur spelen in de negende inning een einde aan de wedstrijd.

Uitslagen

Corendon Kinheim – DOOR Neptunus: 8-1
L&D Amsterdam – Mr.Cocker HCAW: 4-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page