Pitcher betrapt op doping na wedstrijd tegen Neptunus

De Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport meldt vandaag dat de ervaren Italiaans-Dominicaanse pitcher Sandy Patrone van Rimini na de Europa Cup-wedstrijd tegen Neptunus op 22 juni in het Tsjechische Brno betrapt is op het gebruik van doping.

Patrone werd in die wedstrijd niet naar de heuvel gestuurd om de verdediging tegen de Rotterdammers te leiden, maar ook zonder hem wist Rimini de overwinning te behalen. Wel werd Patrone in de dug-out aangewezen voor de anti-doping controle, die vervolgens werd geanalyseerd in Dresden (Duitsland).

Als gevolg van de positieve uitslag van het onderzoek heeft het Italiaanse anti-doping tribunaal op 25 juli opgedragen dat de speler met onmiddellijke ingang geschorst moet worden. Gisteren heeft het Italiaans Olympisch Commitee CONI die eis overgenomen en dit kenbaar gemaakt aan de Italiaanse honkbalbond FIBS.

Italy Series

Deze door Riccardo Fraccari voorgezeten bond heeft natuurlijk geen andere keus dan deze straf uit te voeren. De club van Patrone is nog in de race voor de tweede plaats in de Italy Series, waarvoor Bologna zich al heeft geplaatst. Rimini zal dus niet kunnen beschikken over de ervaren werper, die geschikt is als starter en als reliever.

In de reguliere competitie van de Italian Baseball League kwam Patrone uit in negen wedstrijden, waarvan zes als starter. Gelet op zijn verdiende puntengemiddelde van 5.59 zal hij niet de eerste keus zijn van bondscoach Marco Mazzieri in de voorbereiding van de nationale ploeg op het Europees kampioenschap in september, dat voor de Italianen begint in het Duitse Regensburg. Maar Patrone telt wel al acht jaar ervaring als international bij de Azzurri en die kan goed van pas komen bij een langdurig toernooi in het buitenland.

Contra-analyse

Patrone is volgens de Italiaanse media in veel meer jaren honkbal in Italië een voorbeeldige profspeler geweest. De media toont zich dan ook verbaasd over het Duitse dopingonderzoek.

Zijn club Rimini heeft al aangekondigd een contra-analyse aan te vragen ter verdediging van zijn speler. Van hem was bekend dat hij sinds een uitwedstrijd in Parma geblesseerd was en daartoe tijdens het Europa Cup-toernooi een medicatie toepaste. Patrone verklaart nu dat hij zich van geen kwaad bewust is, dat hij geen doping wilde gebruiken en dat als de eerste analyse in Dresden wel klopt, er wellicht iets verkeerds in zijn medicatie moet zijn geslopen. Patrone: “Ik heb vijftien jaar in het Italiaanse honkbal gespeeld en nooit iets onregelmatigs gedaan. Ik ben nu al bezig met nadere onderzoeken om aan te tonen dat ik schoon ben!”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page