Martinus: ‘Het team heeft de schouders eronder gezet’

Corendon Kinheim kan zich donderdag als vierde en laatste team plaatsen voor de Play-Offs. De top vier kan zich dan gaan opmaken voor de ontknoping van de competitie. De Haarlemse honkballers zetten de afgelopen dagen een grote stap richting de Play-Offs door middel van twee overwinningen op koploper DOOR Neptunus. Hoofdcoach Wim Martinus: “De jongens zijn erg gemotiveerd”.

Corendon Kinheim won gisteravond voor de tweede keer op rij van titelverdediger DOOR Neptunus. Na de winst van afgelopen zondag in Rotterdam werd het ditmaal voor eigen publiek 8-1.

Coach Wim Martinus was uiteraard erg verguld met het eindresultaat. “Het was erg mooi om vanavond weer te winnen. De wedstrijd werd afgelopen zaterdag afgelast en daarom hadden wij nu een nieuwe kans en daar hebben wij goed gebruik van kunnen maken”, aldus Martinus. “De jongens zijn erg gemotiveerd. Kijk maar naar de veertien honkslagen.”

Blessure

In de aankomende serie kan Corendon Kinheim de Play-Offs veilig stellen. Dat moet gebeuren in een drieluik met twee thuiswedstrijden tegen Vaessen Pioniers. Martinus: “Wij kunnen putten uit hoe wij nu hebben gespeeld tegen Neptunus. De eerste wedstrijd hebben wij weliswaar met 10-0 verloren en zaterdag viel startend werper David Bergman al vroeg uit met een blessure, maar toch heeft het team de schouders eronder gezet. Als dat zo blijft, kunnen wij ook van Pioniers winnen.”

René Cremer (Corendon Kinheim)

René Cremer (Corendon Kinheim).
Foto: © Rob Jelsma

Korte stop van Kinheim, René Cremer, had met twee honkslagen en drie punten een belangrijk aandeel in de thuiswinst van gisteravond op DOOR Neptunus “We hadden wel wat recht te zetten na de 10-0 afgelopen donderdag. We hebben mede door het wegvallen van David toch een soort van trap onder ons achterwerk gehad. Dan blijkt dat wij toch een stapje harder moeten lopen met zijn allen.”

Geen zorgen

Ook Cremer gaat de serie tegen Vaessen Pioniers met veel vertrouwen tegemoet: “Als wij zo blijven spelen, hoeven wij ons geen zorgen te maken. Met negentien honkslagen zondag en veertien dinsdag hebben wij laten zien dat wij ook kunnen slaan.”

International en voormalig profspeler Dashenko Ricardo sloeg gisteravond drie honkslagen en is al sinds zijn komst bij Corendon Kinheim een constante factor binnen het team van Wim Martinus. “We hebben alles gegeven om een goed resultaat neer te zetten”, blikt Ricardo terug. “En dat is wel gebleken in deze serie.”
Ricardo speelde voor een aantal Major League Baseball-organisaties op verschillende Minor League-niveaus. Het niveau van de hoofdklasse is voor hem dan toch wel anders “Tot nu toe is het ok. Het is natuurlijk niet wat ik gewend ben, want het is wel wat langzamer. Ik moet meer opletten en probeer ook de andere jongens te helpen. Dat is het belangrijkste.

Volgend seizoen

Ricardo vervolgt: “Ik moest ook aan de pitchers in deze klasse wennen. Ook dat gaat langzamer en daar moet ik nog steeds aan wennen. Ik praat veel met de groep. want wij moeten het samen doen.” Over zijn optreden tijdens de Haarlemse Honkbalweek: “Het  was voor mij weer het niveau zoals ik dat gewend was in de Verenigde Staten. Dat was voor mij dus niet erg moeilijk.”

De 24-jarige catcher heeft nog niet echt zicht op wat hij volgend seizoen gaat doen. “Ik weet het nog niet. Ik heb al met wat teams gesproken en daar waren ook Amerikaanse en Italiaanse  teams bij, maar er is nog niets concreets. Voor nu focus ik mij op Kinheim en wacht tot het seizoen voorbij is. Dan zie ik wel verder.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page