Corendon Kinheim naar de Play-Offs

De deelnemers aan de Play-Offs zijn bekend. Vanavond plaatste Corendon Kinheim zich als vierde en laatste ploeg voor de strijd om de Holland Series. De Haarlemse ploeg van hoofdcoach Wim Martinus versloeg daarvoor Vaessen Pioniers met 8-5. Eerder hadden ook DOOR Neptunus, Vaessen Pioniers en L&D Amsterdam zich al geplaatst voor de Play-Offs.

Corendon Kinheim kon vanavond met winst op Vaessen Pioniers de Play-Offs veilig stellen. Die Play-Offs zouden ook binnen zijn als UVV zou verliezen van Mampaey The Hawks. De Utrechtse ploeg maakte echter al snel duidelijk niet mee te willen werken aan die opdracht. UVV scoorde in de wedstrijd tegen Mampaey The Hawks al zevenmaal in de derde inning en gaf die voorsprong niet meer uit handen.

En zodoende moesten de honkballers van Corendon Kinheim het vanavond zelf doen. Zonder de geblesseerde pitcher David Bergman slaagde de Haarlemse ploeg daarin met vlag en wimpel. Arswin Asjes, normaliter closer, nam de taak als startend pitcher over en hield ondanks acht vrije lopen zeven innings lang stand. Hij werd geholpen door Sven van de Sande en Mervin Gario, die in de tweede en vierde inning een achterstand wegwerkten.

Eerste homerun

Van de Sande draaide in de tweede inning een 0-2 achterstand om in een voorsprong nadat hij zijn eerste homerun in de hoofdklasse had  geslagen. Van de Sande nam in zijn rondje over de honken Dashenko Ricardo (tweehonkslag) en Quintin de Cuba (honkslag) mee over de thuisplaat. Hierna nam Gario de aanval over.
In de tweede inning had hij al het vierde Haarlemse punt binnengeslagen. En na drie Hoofddorpse tegenpunten in de derde inning bracht hij een inning later zijn ploeg opnieuw aan de leiding. Nu sloeg hij met een hit Niels van Weert (vier wijd) en Jefferson Muzo (geraakt werper) binnen, waarna ook Bryan Engelhardt, Dashenko Ricardo en Quintin de Cuba met honkslagen volgden om de Haarlemse ploeg andermaal aan de leiding te brengen: 8-5.

Beide teams sloegen hierna nog twee honkslagen, maar de score veranderde niet meer. Zodoende boekte Corendon Kinheim een 8-5 zege en kan de Haarlemse ploeg zich ook op gaan maken voor de Play-Offs.

Nieuwe koploper

Door de zege is Kinheim in het klassement van de tweede periode nu in punten op gelijke hoogte gekomen met DOOR Neptunus, met slechts twee punten achterstand op de nieuwe koploper L&D Amsterdam.
Door de twee nederlagen van DOOR Neptunus tegen Corendon Kinheim was L&D Amsterdam in het klassement van de tweede periode deze week al op gelijke hoogte gekomen met de Rotterdamse ploeg. Vanavond deed L&D Amsterdam ook een aanval op de eerste plaats in de totaalstand. Daarin staat DOOR Neptunus al zeer lange tijd bovenaan. Dat gat was echter geslonken tot slechts twee punten.

Jirka Bliek (UVV)

Jirka Bliek (UVV).
Foto: © Jan Kruijdenberg

Maar die eerste plaats wilde DOOR Neptunus niet zonder slag of stoot delen. Pitcher Diegomar Markwell (4-2-4-0) gooide acht innings waarin hij maar vier honkslagen toestond. Maar ook bij Amsterdam hielden de pitchers de kansen beperkt. Jurrian Koks, Jos de Jong, Kyle Ward en Daan Hendrix kregen maar vier honkslagen tegen. Zodoende bereikte voor allebei de teams in de eerste acht innings maar één speler veilig het derde honk.
Pas in de negende inning forceerde L&D Amsterdam de beslissing nadat pitcher Markwell was vervangen voor Kevin Kelly. De international liet de honken vollopen na drie vrije lopen, waarna Remco Draijer met een honkslag Michael Duursma voor het winnende punt binnen kon slaan. Het was de derde hit van Draijer, die daarmee het grootste deel van de vijf Amsterdamse honkslagen voor zijn rekening nam.

Eer

Door de 0-1 winst is L&D Amsterdam nu de enige koploper geworden in de tweede periode en delen de Amsterdamse honkballers de eerste plaats in de totaalstand met DOOR Neptunus.

Onderin het klassement verstevigden UVV en Mr.Cocker HCAW hun vijfde en zesde plaats met zeges op respectievelijk Mampaey The Hawks en AdoLakers. UVV kreeg vanavond in de derde inning elf spelers in het slagperk en scoorde op het pitchen van José Moreno via vijf honkslagen en twee veldfouten zeven punten. UVV verzuimde echter het duel voortijdig te beëindigen. In het restant van de wedstrijd sloeg de Utrechtse ploeg nog maar zes hits en scoorde alleen Norbert Jongerius nog na zijn tweehonkslag in de achtste inning.
Voor UVV gooide Jurjen van Zijl acht innings met vijf strikeouts en één keer vier wijd. Hij stond zeven honkslagen en geen enkel punt toe. Op het pitchen van closer Gilian van Lith redde Shurendell Borgschot in de negende inning de eer voor Mamapey The Hawks: 8-1.

Zwaarder

AdoLakers Kam uiteindelijk te kort tegen Mr.Cocker HCAW

AdoLakers Kam uiteindelijk te kort tegen Mr.Cocker HCAW.
Foto: © Robert Bos

Mr.Cocker HCAW had het tegen AdoLakers een stuk zwaarder. De Bussumse ploeg opende na drie Haagse veldfouten in de eerste inning de wedstrijd nog wel met vier punten, maar zag die voorsprong verdwijnen na twee punten van AdoLakers in de gelijkmakende eerste inning en nog eens drie runs in de vijfde inning. Voor de Haagse ploeg sloeg Christian Diaz in de eerste inning twee punten binnen met een homerun.

In de slotfase trok Mr.Cocker HCAW alsnog de winst naar zich toe. Roy Seltenrijch scoorde in de zevende inning de gelijkmaker na een wilde worp van reliever Timo van Ancum, waarna drie punten in de achtste inning voor de beslissing zorgden. Linoy Croes sloeg met een driehonkslag twee ploeggenoten binnen, waarna hij zelf de eindstand bepaalde op 5-8.

Uitslagen

Corendon Kinheim – Vaessen Pioniers: 8-5
DOOR Neptunus – L&D Amsterdam: 0-1
UVV – Mampaey The Hawks: 8-1
AdoLakers – Mr.Cocker HCAW: 5-8 (8 innings)

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page