Corendon Kinheim nu ook aan kop

Corendon Kinheim blijft de smaakmaker in de tweede periode. Deze week werd concurrent Vaessen Pioniers gesweept. Daarmee hebben de Haarlemse honkballers al vijftien van de laatste achttien wedstrijden gewonnen. Dat heeft ervoor gezorgd dat de ploeg van hoofdcoach Wim Martinus nu zelfs aan de leiding gaat in de tweede periode.

De Haarlemse honkballers van Corendon Kinheim zijn aan een indrukwekkende serie bezig. Dat leverde vorige week al twee overwinning op tegen titelverdediger DOOR Neptunus. Deze week ging ook Vaessen Pioniers over de knie. In drie onderlinge wedstrijden waren de Haarlemse honkballers sterker. Daarmee heeft Kinheim niet alleen de eerste plaats overgenomen in de tweede periode, maar bovendien nummer drie Vaessen Pioniers ingehaald in de totaalstand.

De Haarlemse ploeg nam zaterdag op het pitchen van hun voormalige ploeggenoot Steven van Groningen een 0-6 voorsprong na zes slagbeurten. Pas in de zesde inning kreeg ook Vaessen Pioniers de eertse keer kans om te scoren. Maar nadat het verschil was verminderd tot 2-6, sloeg Dashenko Ricardo in de achtste inning drie ploeggenoten binnen met een driehonkslag.
Zo bleef de driepunten-homerun van Kevin Dirksen in de tweede helft van de achtste inning zonder gevolgen en hoefde Kinheim ook niet voor de winst te vrezen toen Mark-Jan Moorman (vier wijd) en Mark Duursma (honkslag) in de negende inning konden scoren op een tweepitter van Dè Flanegin. Via drie grondballen op rij maakte closer Pim Walsma een einde aan de wedstrijd, waarin Kinheim zowel in punten (7-9) als honkslagen (11-12) sterker was.

Homeruns

Corendon Kinheim won driemaal van Vaessen Pioniers.

Corendon Kinheim won driemaal van Vaessen Pioniers.
Foto: © Robert Bos

Zondag sloegen Bryan Engelhardt en Dashenko Ricardo hun ploeg met homeruns naar de derde winst. Dat gebeurde nadat Vaessen Pioniers via vijf hits in de eerste inning een 4-0 voorsprong had genomen. In de derde inning trok Kinheim de stand gelijk nadat Jeffrey Arends met een tweehonkslag en Engelhardt met zijn homerun allebei twee ploeggenoten binnen hadden geslagen.
Na de derde inning sloeg Kinheim nog maar één honkslag. Die leverde echter wel direct de winst op. Na vier wijd voor Arends sloeg nu Ricardo de bal over de omheining: 4-6.

DOOR Neptunus won dit weekeinde tweemaal van L&D Amsterdam om daarmee in punten op gelijke hoogte te blijven met koploper Corendon Kinheim en weer alleen aan kop te komen in de totaalstand. Zaterdag hield Orlando Yntema (3-3-3-1) de slagploeg van L&D Amsterdam negen innings lang op slechts drie hits. Kenny Berkenbosch (tweehonkslag) sloeg in de zesde inning de eerste Amsterdamse honkslag. Drie innings daarvoor had Roeland Henrique zonder hit al wel het eerste punt voor zijn ploeg gescoord.
DOOR Neptunus was zaterdagmiddag een stuk productiever. De Rotterdamse honkballers kwamen tot veertien hits, maar wisten uiteindelijk alleen in de eerste (drie runs) en vierde inning (twee runs) te scoren op het pitchen van Kevin Heijstek. Zes spelers van DOOR Neptunus sloegen twee honkslagen.

Gestaakt

Zondag sloegen de honkballers van Neptunus zeventien hits om een vroege, in de tweede inning opgelopen, 4-0 achterstand weg te poetsen. Met behulp van een driepunten-homerun van Gianison Boekhoudt in de vierde inning ging dat al vrij snel. Neptunus scoorde in deze slagbeurt vijfmaal en kwam op 4-6. Toch bleven de Amsterdammers ondanks het grote verschil in aantal honkslagen (6-17) in de buurt van hun tegenstanders.
Punten van Shaldimar Daantji en Stijn van der Meer maakten in de zevende inning alsnog het verschil. Michael Duursma sloeg in de achtste inning voor L&D Amsterdam het laatste punt van de wedstrijd binnen om de eindstand op 7-9 te brengen. Het was het vierde binnengeslagen punt voor Duursma dit duel.

DOOR Neptunus was dit weekeinde tweemaal te sterk voor L&D Amsterdam.

DOOR Neptunus was dit weekeinde tweemaal te sterk voor L&D Amsterdam.
Foto: © Robert Bos

In Dordrecht won Mampaey The Hawks zondag weer een keer. Het was de eerste overwinning in de laatste negen wedstrijden. Een dag eerder bleef de strijd tussen UVV en Mampaey The Hawks nog onbeslist. UVV ging in dat duel voortvarend van start. Openingsslagman Norbert Jongerius opende direct de score, voordat Mike Bazuin met twee ploeggenoten op de honken de bal over de omheining mepte. Maar uiteindelijk moest de Utrechtse ploeg alsnog genoegen nemen met zijn derde gelijkspel, het hoogste aantal in de hoofdklasse dit seizoen, nadat de wedstrijd in de zevende inning door het noodweer moest worden gestaakt.
Mampaey The Hawks had de wedstrijd via punten in de eerste, tweede en derde inning alweer snel in balans gebracht. De Dordtse ploeg scoorde zijn eerste twee punten zonder een honkslag te slaan op het pitchen van Duko Jansen (2-2-5-5). In de derde inning volgden na een paar veldfouten nog eens twee onverdiende punten. Net als Jansen stond voor The Hawks ook Evan Simons (3-0-8-0) de tot zes innings ingekorte wedstrijd op de heuvel.

Laatste plaats

Zondag viel er wel een beslissing. The Hawks scoorde punten in de vierde en vijfde inning om op 5-0 voorsprong te komen. Berend Ruben en Kevin Moesquit sloegen elk drie hits. Ruben sloeg daarmee twee ploeggenoten binnen, Moesquit scoorde tweemaal. Via drie hits kwam UVV in de zesde inning nog wel terug tot 3-5, maar in de laatste drie innings stonden starter Quinn TRamm en Henk van Heijningen geen honkslagen meer toe.

Aankomende week treft Mampaey The Hawks driemaal AdoLakers. De twee teams bepalen dan in de drie onderling wedstrijden wie in de tweede periode op de laatste plaats eindigt. The Hawks moet tweemaal winnen om niet opnieuw als laatste te eindigen. In de aanloop naar die belangrijke strijd kende AdoLakers deze week geen goede generale repetitie. Tegen Mr.Cocker HCAW werd geen enkele wedstrijd gewonnen.

Veldfouten

Mr.Cocker HCAW voorkomt een tegenpunt van AdoLakers.

Mr.Cocker HCAW voorkomt een tegenpunt van AdoLakers.
Foto: © Robert Bos

Voor AdoLakers stonden pitchers Greg Hansen en Martijn Riphagen zaterdag samen maar vier honkslagen in de eerste acht innings toe. Maar uiteindelijk gaf de Haagse ploeg via zes veldfouten zelf de winst uit handen. Mr.Cocker HCAW had zo aan twee innings voldoende om de winst binnen te halen.
Mr.Cocker HCAW scoorde driemaal in zowel de vijfde als negende inning. In die negende slagbeurt deed de Bussumse ploeg dat op vijf hits. De 0-3 voorsprong gaven de bezoekers na de tweede inning met Ivan Granados op de heuvel niet meer uit handen. AdoLakers scoorde alleen tweemaal in de vijfde inning voordat Stephen Henson via vier wijd en twee wilde worpen in de negende inning voor de 3-6 eindstand kon zorgen.

Maickel Rietel (5-5-2-0) hield AdoLakers zondag zeven innings lang op twee honkslagen. Na twee vrije lopen werd hij in de achtste inning vervangen en kon AdoLakers via onder meer nog eens twee vrije lopen en een veldfout toch nog driemaal scoren. Daarmee werd de wedstrijd ineens spannend. Tot dat moment had Mr.Cocker HCAW zelf nog maar vier punten gescoord. Jasper Keijzer had tweemaal gescoord. Linoy Croes en Kevin Weijgertse, beste slagman met drie hits in vier slagbeurten, hadden eveneens veilig de thuisplaat bereikt.
Na het derde tegenpunt in de achtste inning kwam Tom de Blok op de heuvel en gooide hij vier tegenstanders op rij uit, waarvan twee met drie slag. Daarmee hield hij de voorsprong voor zijn ploeg vast en boekte Mr.Cocker HCAW zijn zesde zege uit de tweede periode, evenveel als in de eerste periode waren behaald.

Uitslagen dertiende speelronde

Corendon Kinheim – Vaessen Pioniers: 8-5
Vaessen Pioniers – Corendon Kinheim: 7-9
Vaessen Pioniers – Corendon Kinheim: 4-6

DOOR Neptunus – L&D Amsterdam: 0-1
DOOR Neptunus – L&D Amsterdam: 5-1
L&D Amsterdam – DOOR Neptunus: 7-9

UVV – Mampaey The Hawks: 8-1
UVV – Mampaey The Hawks: 4-4 (6 innings)
Mampaey The Hawks – UVV: 5-3

AdoLakers – Mr.Cocker HCAW: 5-8 (8 innings)
AdoLakers – Mr.Cocker HCAW: 3-6
Mr.Cocker HCAW – AdoLakers: 4-3

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page