Hoofdcoach The Hawks aan de kant gezet

Hoofdklasser Mampaey The Hawks heeft gisteren de samenwerking met hoofdcoach Dino Anasagasti verbroken. De 61-jarige Anasagasti was bezig aan zijn eerste seizoen bij de club uit Dordrecht. Mampaey The Hawks won dit seizoen vijf van zijn 39 wedstrijden.

Anasagasti werd vorig jaar oktober aangesteld als opvolger van Martin van Zeist. Hij keerde daarmee terug als hoofdcoach in de hoofdklasse nadat hij eerder in 2011 en 2012 actief was voor Sparta/Feyenoord.

Met Anasagasti aan het roer won Mampaey The Hawks tot dusver slechts vijf wedstrijden. Daarnaast werd er 32 keer verloren en tweemaal gelijkgespeeld. De ploeg uit Dordrecht eindigde in de eerste periode met drie nederlagen op de laatste plaats. Op dit moment staat de ploeg op de zevende plaats in de tweede periode, met vier punten voorsprong op AdoLakers. In de totaalstand staat The Hawks ook laatste.

Vertrouwen

Naar aanleiding van deze resultaten heeft de club besloten de samenwerking met Anasagasti te beëindigen. Gisteren werd het dienstverband met de hoofdcoach verbroken. “De basis en het vertrouwen om samen het laatste gedeelte van de competitie af te maken, was niet meer aanwezig”, laat de club weten. “Ondanks dat de resultaten de laatste weken iets beter waren, hadden de spelers en het bestuur niet het idee dat we op de goede weg waren.”

De taken van Anasagasti worden overgenomen door Louis Maduro, die al als assistent-coach aan de ploeg was verbonden. Ook is Peter de Jonge als coach aangesteld. Hij was eerder twintig jaar speler van het eerste team van The Hawks. Ronald de Bont blijft actief als pitching-coach.
De nieuwe coaches staat al deze week een belangrijke taak te wachten. De club uit Dordrecht heeft twee overwinningen op AdoLakers nodig om niet op de laatste plaats te eindigen in de tweede periode. Drie overwinningen zijn voldoende om niet als laatste te eindigen in de totaalstand.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page