Mr.Cocker HCAW houdt het spannend

DOOR Neptunus had vanavond aan één overwinning voldoende om zich te plaatsen voor het Europa Cup-toernooi van volgend jaar. De Rotterdamse honkballers moeten echter nog even plaatsnemen in de wachtkamer. Mr.Cocker HCAW scoorde vanavond in de tweede helft van de negende inning de 1-1,  waardoor Neptunus slechts één punt mee terug kon nemen naar Rotterdam.

Het lukte DOOR Neptunus vanavond in Bussum geen enkele keer om afstand te nemen van zijn tegenstander. Pitchers Sander Helmendach, Tony Kreisel en Tom de Blok hielden de Rotterdamse slagploeg op slechts zes honkslagen en één punt. Dat punt werd pas in de zesde inning gescoord door Benjamin Dille (tweehonkslag). DOOR Neptunus kreeg in deze slagbeurt nog lopers op alle honken, maar de wisseling op de heuvel van Kreisel voor Helmendach pakte goed uit en voorkwam een grotere achterstand.

Daardoor kreeg Mr.Cocker HCAW de kans om in de tweede helft van de negende inning terug in de wedstrijd te komen. Een inning daarvoor had Kevin Kelly met drie strikeouts al pitcher Diegomar Markwell (6-2-5-1) afgelost. Een tweede pitcherwissel verliep voor Neptunus een stuk minder gunstig. Closer Berry van Driel gooide de bal op het lichaam van Kevin Nieveld. Dat bracht dat gelijkmaker op de honken. Uiteindelijk profiteerde HCAW optimaal en scoorde pinch-runner Peter van Doesburg even later de gelijkmaker op een honkslag van Jasper Keijzer.

Spanning

Zo heeft Mr.Cocker HCAW er nog even de spanning ingehouden. DOOR Neptunus krijgt nu de kans om aankomend weekeinde in de laatste twee wedstrijden uit de reguliere competitie tegen Mr.Cocker HCAW het laatste punt binnen te halen om zich te plaatsen voor Europees honkbal.  Concurrentie daarvoor komt alleen nog van L&D Amsterdam, dat moet hopen op twee nederlagen van de Rotterdammers om zelf Europa in te kunnen. Dan moet L&D Amsterdam zelf wel alle wedstrijden tegen Vaessen Pioniers winnen. Vanavond werd de eerste zege in de wacht gesleept.

Pitcher Kevin Heijstek (5-3-4-0) gooide de volledige wedstrijd en stond geen enkel punt toe. Het leverde een 2-0 shut-out op nadat Bas Nooij in de zevende inning de enige punten van de wedstrijd had binnengeslagen. Op zijn hit konden Koen Nooij (veldfout) en Remco Draijer (honkslag) scoren, nadat zij even daarvoor allebei een honk hadden gestolen.
Tot dat moment had de slagploeg van L&D Amsterdam nog maar twee honkslagen geslagen op het pitchen van Ricardo Hernández (4-1-4-1 in zeven innings). Uiteindelijk kwamen beide ploegen dit duel tot vier hits.

Koploper

Koploper in de tweede periode blijft voorlopig Corendon Kinheim. Onder leiding van een opnieuw sterk pitchende Glenn Wassink (5-1-4-0) werd met 6-3 gewonnen van UVV. Het was de zestiende zege van de Haarlemse ploeg in deze tweede periode. Wassink kreeg in de eerste inning een honkslag tegen van Gilmer Lampe, maar schakelde met behulp van zijn foutloos spelende veld de daaropvolgende zeventien tegenstanders uit voordat Lampe na een geraakt werper in de zevende inning pas de tweede Utrechtse honkloper werd.

AdoLakers won ruim tegen Mampaey The Hawks.

AdoLakers won ruim tegen Mampaey The Hawks.
Foto: © Robert Bos

Ondertussen had Corendon Kinheim een 6-0 voorsprong genomen na punten in de vierde, zesde en zevende inning. Die voorsprong hield stand, ondanks drie tegenpunten na drie hits in de achtste inning op het pitchen van Wassink. Twee van die punten werden binnengeslagen met een tweehonkslag van Gilmer Lampe op reliever Jean Paul Gulinck. Hij gooide samen met closer Arshwin Asjes het duel uit. Beide pitchers stonden elk nog één honkslag toe, maar gooiden ook allebei twee strikeouts in één inning.

Coachwisseling

In Dordrecht trad Mampaey The Hawks vanavond voor het eerst aan met hoofdcoach Louis Maduro, nadat eerder in de week Dino Anasagasti aan de kant was gezet. De coachwisseling had vooralsnog niet het gewenste effect. Al in de eerste inning van de wedstrijd tegen hekkensluiter AdoLakers moesten de honkballers van The Hawks acht tegenpunten incasseren. Daarmee was de wedstrijd ook meteen gespeeld. De Haagse ploeg scoorde nog punten in de tweede, derde en vierde inning om het duel na zeven innings met 0-11 te winnen.

Buitenvelders Jason Jakobus (1 uit 2) en Kelvi Martinez (2 uit 4) sloegen elk twee punten binnen. Bij AdoLakers gooide Dennis Burgersdijk (1-2-3-1) zes innings waarin hij geen enkel punt toestond. In de laatste inning gooide Martijn Riphagen de wedstrijd uit.

Uitslagen

Corendon Kinheim – UVV: 6-3
Mr.Cocker HCAW – DOOR Neptunus: 1-1
L&D Amsterdam – Vaessen Pioniers: 2-0
Mampaey The Hawks – AdoLakers: 0-11 (7 innings)

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page