AdoLakers-coach Henson: ‘Echt een tandje bijzetten’

AdoLakers heeft gisteravond een nuttige 0-11 overwinning geboekt tegen Mampaey The Hawks. Beide teams hebben het dit seizoen niet gemakkelijk in de reguliere competitie en staan in de totaalstand op de zevende (AdoLakers) en achtste (The Hawks) positie. AdoLakers-hoofdcoach Eugene Henson: “Nog twee wedstrijden winnen. Pas dan ben ik tevreden”.

De overwinning van gisteravond was nog maar de tweede zege voor het Haagse team in deze tweede periode. Hoofdcoach Eugene Henson was dan ook tevreden met het resultaat tegen Mampaey The Hawks. “Wij hadden deze overwinning echt nodig na een lange reeks van wedstrijden waarin wij steeds net aan verloren”, blikt Henson terug. Toch waakt hij voor een al te vroege jubelstemming: “Wij zijn nog niet klaar met deze serie. We moeten nu nog twee wedstrijden winnen. Pas dan ben ik tevreden”.

De 43-jarige coach had zijn spelers goed voorbereid op het duel tegen Mampaey The Hawks: “Ik heb heel veel met de groep gesproken de afgelopen dagen. Toen ik hoorde dat Ronald de Bont startend pitcher zou zijn bij The Hawks, heb ik de jongens op het hart gedrukt dat zij echt een tandje bij moesten zetten. We konden het gewoon niet laten gebeuren dat hij het ons voor de derde keer dit seizoen lastig zou gaan maken. Dat is dan ook gelukt.”

Belangrijk

Stephen Henson, gisteravond goed voor onder meer een tweehonkslag, deelt de mening van zijn vader. “Het was heel erg belangrijk dat we deze wedstrijd zouden winnen”, vertelt de korte stop van AdoLakers. “We willen natuurlijk uiteindelijk de promotie/degradatie-wedstrijden zien te ontlopen.”

AdoLakers boekte tegen Mampaey The Hawks zijn tweede zege uit de tweede periode.

AdoLakers boekte tegen Mampaey The Hawks zijn tweede zege uit de tweede periode.
Foto: © Robert Bos

AdoLakers kwam al heel snel op een forse voorsprong. Maar dat werkte ook enigszins remmend aldus de voormalig speler van Tridents. “We scoorden acht punten in de eerste inning en daarmee was het eigenlijk al gedaan. Wel groeide ons zelfvertrouwen enorm en maakten wij mooie plays in het veld. Iets wat weleens mis is gegaan dit seizoen.”

Alert

Stephen Henson beseft zich dat ze nu alert moeten blijven. “We moeten ons koppie erbij blijven houden. In vorige series is wel gebleken, dat als wij met grotere uitslagen een wedstrijd winnen, wij de volgende wedstrijd heel slecht uit de verf komen. We moeten ons dus blijven concentreren op de basics net als vandaag.”

Een andere nieuwkomer dit seizoen bij AdoLakers is tweede honkman Joshua Zara. De 22-jarige Arubaanse honkballer kwam over van het Rookie-team van UVV. Zara was ook tegen Mampaey The Hawks goed op dreef op zowel offensief als defensief gebied. “Dit is goed voor ons zelfvertrouwen en dat gevoel hopen wij ook mee te nemen naar de volgende twee wedstrijden.”

Verbeterpunt

Toch was er volgens Zara nog een wel een verbeterpunt na het duel van gisteravond. “In de eerste inning hebben wij veel punten gescoord, maar de innings daarna hebben wij teveel het gas eraf gehaald. Drie punten in de rest van de wedstrijd was wel wat karig. Daar hadden wij meer van kunnen maken.”

Zara: “De basics waren vandaag goed op orde en dat is iets waar onze coach ook keer op keer blijft hameren. Vooral defensief draaien wij op dit moment een slecht seizoen. Daardoor verliezen wij veel wedstrijden met grote verschillen. Gelukkig wordt het steeds beter.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page