DOOR Neptunus opnieuw Europa in

DOOR Neptunus heeft zich voor het tweede jaar op rij geplaatst voor Europees honkbal. De Rotterdamse ploeg versloeg vanmiddag Mr.Cocker HCAW met 3-5 en verzekerde zich daarmee van de eerste plaats in de totaalstand, die recht geeft op deelname aan het Europa Cup-toernooi van volgend jaar.

In Bussum boekten de Rotterdammers vanmiddag hun 33e overwinning van het seizoen. Nadat DOOR Neptunus eerder al winnaar werd van de eerste periode, eindigt de club nu ook bovenaan in de totaalstand. Met nog één wedstrijd te gaan, is de landskampioen door de concurrentie niet meer in te halen. Als DOOR Neptunus ook morgenmiddag in zijn laatste wedstrijd uit de reguliere competitie wint van Mr.Cocker HCAW verzekert de Rotterdamse ploeg zich bovendien van de  eerste plaats in de tweede periode.

Later in het seizoen plaatst ook de nieuwe landskampioen zich voor het Europa Cup-toernooi. Mocht DOOR Neptunus de landstitel prolongeren, dan verdient het verliezend finalist uit de Holland Series een Europees ticket.

Wachten

Eenvoudig had de Rotterdamse formatie van hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen het vanmiddag echter niet. Pitcher Orlando Yntema (7-5-3-0), die een complete wedstrijd gooide, zag zijn ploeg al in de derde inning op achterstand komen. In de derde inning gaf Yntema vier vrije lopen op rij weg, waardoor Linoy Croes het eerste punt kon scoren. Met een honkslag maakte Kevin Weijgertse er vervolgens ook 2-0 van. Twee innings later bracht Linoy Croes zijn ploeg op een 3-0 voorsprong na zijn driehonkslag. Yntema herstelde zich sterk en stond na het derde tegenpunt geen loper meer toe op de honken.

Toch moest hij wachten tot de zevende inning voordat DOOR Neptunus zelf kon scoren op het pitchen van Ivan Granados. De Rotterdamse ploeg kwam tot vier hits en twee punten. In de achtste inning trok Neptunus uiteindelijk alsnog aan het langste eind toen Dwayne Kemp met volle honken twee punten over de thuisplaat sloeg. Uiteindelijk kwam DOOR Neptunus dit duel tot twaalf hits.

Rentree

Met de overwinning heeft DOOR Neptunus de leiding in de tweede periode weer overgenomen van Corendon Kinheim en kan het nu morgen een drieslag slaan: eerste in de eerste periode, tweede periode en in de totaalstand. De Rotterdammers maakten dankbaar gebruik van een misstap van Corendon Kinheim tegen UVV. Voor Kinheim maakte twee pitchers hun rentree op de heuvel. In de zevende inning was dat David Bergman als closer. In de eerste inning keerde al pitcher Tom Stuifbergen na een lange revalidatie na zijn operatie terug op de heuvel. Het was voor het eerst sinds 2006 dat Stuifbergen een wedstrijd gooide in de hoofdklasse en bovendien voor het eerst voor de Haarlemse ploeg. In 2006 speelde de international nog voor L&D Amsterdam. Stuifbergen gooide vandaag slechts één inning, waarin hij tot één keer drie slag kwam, maar ook direct een homerun tegen kreeg van Gilmer Lampe.

Aanvankelijk wist Corendon Kinheim de leiding in de wedstrijd nog met 2-1 over te nemen, maar in de tweede inning scoorde UVV opnieuw driemaal op het pitchen van Nick Veltkamp. Die voorsprong gaven de honkballers uit Utrecht niet meer uit handen. In ze zevende inning voegde UVV nog eens zeven punten aan zijn totaal toe om de eindstand te bepalen op 2-11. In deze slagbeurt kwam UVV tot zes hits, waaronder tweepitters van Brennan Nijhof en Dennis de Quint. Mike Bazuin sloeg de tweede homerun voor zijn ploeg. Winnend werper Kevin Noordzij (3-2-5-2) gooide acht innings.

Verlenging

Vaessen Pioniers maakte vanmiddag in de wedstrijd tegen L&D Amsterdam een einde aan een serie van vier nederlagen op rij. Bas Nooij bracht L&D Amsterdam met een homerun in de tweede inning nog wel op een 2-0 voorsprong, maar in de vijfde inning bracht Vince Rooi op zijn beurt Vaessen Pioniers met een homerun aan de leiding. De Hoofddorpse ploeg scoorde vijfmaal in deze slagbeurt om een 3-0 achterstand om te draaien in een 3-5 voorpsrong. In de gelijkmakende vijfde slagbeurt sloeg Bas de Jong met een tweehonkslag echter twee punten binnen om beide teams weer in balans te brengen.

Dat bleef tot en met de negende inning het geval, waardoor een verlenging noodzakelijk werd. Die opende Vince Rooi met een honkslag, waarna Dirk van ’t Klooster met volle honken kon scoren op een opofferingsslag van Mark-Jan Moorman. L&D Amsterdam deed nog wel goede zaken met een dubbelspel, maar wist het tegenpunt niet meer goed te maken. Bayron Cornelisse gooide Remco Draijer uit met drie slag, voordat een dubbelspel een einde maakte aan de wedstrijd: 5-6.

Solohomerun

Christian Diaz sloeg vier hits, waaronder solohomeruns in de vijfde en de achtste inning om de aanval voor AdoLakers te leiden in de met 9-12 gewonnen wedstrijd tegen Mampaey The Hawks. De rechtsvelder scoorde driemaal en bracht vier punten binnen. De Haagse slagploeg kwam tweemaal op achterstand, maar wist die beide keren  moeiteloos weg te werken. Uiteindelijk kwam AdoLakers tot vijftien hits, maar maakte het ook zes veldfouten. Voor Mampaey The Hawks sloeg Kevin Moesquit met een homerun twee punten binnen.

Door de tweede zege op rij heeft AdoLakers het gat in de tweede periode met Mampaey The Hawks succesvol ingelopen. Beide teams hebben nu zes punten en spelen morgen in de laatste wedstrijd uit de reguliere competitie om de zevende en achtste plaats in de tweede periode. AdoLakers heeft aan een gelijkspel voldoende. In de totaalstand eindigt Mampaey The Hawks al wel sowieso op de achtste en laatste plaats, terwijl AdoLakers al zeker is van de zevende positie.

Uitslagen

Mr.Cocker HCAW – DOOR Neptunus: 3-5
Corendon Kinheim – UVV: 2-11
L&D Amsterdam – Vaessen Pioniers: 5-6 (10 innings)
Mampaey The Hawks – AdoLakers: 9-12

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page