Regent hindert laatste speeldag

Het had de laatste speeldag van de reguliere competitie moeten worden in de hoofdklasse. Maar drie van de vier wedstrijden moesten vandaag worden afgelast. Vier teams kwamen in actie, maar alleen de 3-6 overwinning van L&D Amsterdam tegen Vaessen Pioniers werd geldig. Door die nederlaag eindigt de Hoofddorpse ploeg op de vierde plaats van de reguliere competitie.

Vaessen Pioniers en L&D Amsterdam speelden vandaag tussen de buien door vijf innings, waarin de Amsterdamse ploeg uiteindelijk het meest productief bleek. De formatie van hoofdcoach Charles Urbanus, dat zich eerder door middel van een tweede plaats al had verzekerd van het thuisvoordeel in de Play-Offs, sloeg twaalf hits en scoorde zesmaal.

Al in de derde inning sloegen Bas Nooij, Remco Draijer (tweehonkslag) en Koen Nooij hits op rij om voor de eerste drie Amsterdamse punten te zorgen. Dat verschil kon Vaessen Pioniers niet meer goedmaken.
Urbanus gebruikte twee debutanten als pitchers. Dat pakte goed uit. Kevin Bosch en Mike Groen stonden in de eerste vijf innings maar vier honkslagen toe. Mark-Jan Moorman sloeg punten binnen in de vierde en vijfde inning om het verschil te verkleinen tot 3-4.

Gestaakt

In de zesde inning sloeg Remco Draijer met zijn tweede tweehonkslag nog eens twee punten binnen voor L&D Amsterdam, waarna voor de tweede keer moest het duel worden onderbroken door het slechte weer. Nu werd het duel definitief gestaakt. Doordat L&D Amsterdam al met een voorsprong begon aan de zesde inning, werd ook de zesde Amsterdamse slagbeurt geldig.

Joris Naber (Mampaey The Hawks) trotseert de regen.

Joris Naber (Mampaey The Hawks) trotseert de regen.
Foto: © Robert Bos

In Den Haag haalden AdoLakers en Mampaey The Hawks net de vijf volledige innings niet, waardoor hun duel nu morgen moet worden overgespeeld. AdoLakers scoorde op het pitchen van Quinn Tramm vijfmaal op vier honkslagen. Vier van die punten werden gescoord in de derde inning. Timo van Ancum stond voor AdoLakers punten toe in de tweede, derde en vierde inning, waardoor Mampaey The Hawks dichtbij zijn tegenstander bleef: 5-4.

Overgespeeld

Met Berend Ruben (honkslag) op het tweede honk en één man uit in de eerste helft van de vijfde inning moest ook dit duel door het slechte weer worden gestaakt. De wedstrijd moet nu morgen volledig worden overgespeeld. Dan komen ook DOOR Neptunus en Mr.Cocker HCAW in actie. Hun wedstrijd werd al eerder op de dag afgelast. De afgelaste wedstrijd tussen UVV en Corendon Kinheim is verplaatst naar dinsdag. Vanaf donderdag starten de Play-Offs en de Runner-up-competitie.

Met het resultaat van vandaag tussen Vaessen Pioniers en L&D Amsterdam is de eindrangschikking van de totaalstand voor de Play-Offs bekend. DOOR Neptunus eindigt op de eerste plaats voor L&D Amsterdam, Corendon Kinheim en Vaessen Pioniers. Dit betekent dat de Rotterdamse landskampioen de Play-Offs start met een serie van drie wedstrijden tegen Pioniers. In Amsterdam starten Amsterdam en Kinheim de andere serie uit de Play-Offs.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page