Drieklapper voor DOOR Neptunus

L&D Amsterdam, Vaessen Pioniers en Corendon Kinheim stonden allemaal een keer bovenaan het klassement, maar aan het einde was toch telkens DOOR Neptunus de beste. Vanavond heeft de Rotterdamse landskampioen zich voor de derde keer dit seizoen verzekerd van de eerste plaats in het klassement.

DOOR Neptunus was dit seizoen al de beste in de eerste periode en legde vorige week ook beslag op de eerste plaats in de totaalstand. Vanavond completeerde de titelverdediger in het eigen Neptunus Familiestadion de drieklapper. Mr.Cocker HCAW werd met homeruns in de eerste inning van Stijn van der Meer en Gianison Boekhoudt met 7-3 verslagen.

Uiteindelijk won de ploeg van hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen dit seizoen 34 wedstrijden en speelde het eenmaal gelijk. Daardoor starten de honkballers van Neptunus donderdag ook met een comfortabele voorsprong aan de Play-Offs. Alle teams nemen de helft van hun punten uit de eerste 42 wedstrijden mee naar de volgende ronde. DOOR Neptunus begint zodoende met 35 punten, nummer twee L&D Amsterdam volgt met 32 punten.

Favoriet

Zij zijn daarmee de grote favorieten om zich na negen wedstrijden in de Play-Offs te plaatsen voor de Holland Series. Vaessen Pioniers start donderdag de Play-Offs met 28 punten tegen DOOR Neptunus en moet vol aan de bak om nog enig zicht te houden op de finale. Dat geldt ook Corendon Kinheim, dat morgen met een inhaalwedstrijd tegen UVV de reguliere competitie afsluit. Kinheim start de Play-Offs, afhankelijk van het resultaat morgen, met 28 of 29 punten.

Tweede honkman Dwayne Kemp (DOOR Neptunus) wacht op de bal.

Tweede honkman Dwayne Kemp (DOOR Neptunus) wacht op de bal.
Foto: © Rob Jelsma

DOOR Neptunus sloot de reguliere competitie vanavond in Rotterdam af met de inhaalwedstrijd tegen Mr.Cocker HCAW. Stijn van der Meer opende de eerste Rotterdamse slagbeurt met een homerun op de vierde pitch van Maickel Rietel. Na een hit van Raily Legito deed Gianison Boekhoudt dat nog eens dunnetjes over: 3-0.

Debuut

Rietel vocht zich sterk terug met twee strikeouts, maar moest een inning later alsnog de handdoek in de ring gooien. Nu sloeg Shaldimar Daantji een driehonkslag, waarna DOOR Neptunus via onder meer hits van opnieuw Van der Meer en Legito uitliep naar 5-0.
Uiteindelijk kwam DOOR Neptunus dit duel tot dertien hits, maar scoorde het alleen nog in de zesde inning toen Adrian Anthony met een tweehonkslag twee ploeggenoten binnensloeg.

De slagploeg van Mr.Cocker HCAW kon daar op het pitchen van Floris Timmer (4-0-6-0) zeven innings lang slechts zes honkslagen tegenover zetten. Timmer hoefde alleen een punt toe te staan nadat Linoy Croes in de vijfde inning kon scoren op een tweehonkslag van Jasper Keijzer. Op het pitchen van closer Jorian van Acker verkleinden Rossini Frolijk en Jim Froberg het verschil voor Mr.Cocker HCAW tot 7-3 na hun tweepitters op rij.
Bij de Rotterdamse ploeg maakte in de achtste inning pitcher Sebastiaan van de Koppel zijn debuut in de hoofdklasse. Hij gooide één inning, waarin hij geen honkslagen tegen kreeg.

Bekijk het fotoverslag

Runner-up competitie

Kevin Moesquit aan slag voor Mampaey The Hawks in de wedstrijd tegen AdoLakers.

Kevin Moesquit aan slag voor Mampaey The Hawks in de wedstrijd tegen AdoLakers.
Foto: © Robert Bos

Vanavond werd nog een belangrijke wedstrijd gespeeld. In Den Haag moest Mampaey The Hawks voorkomen om voor de derde keer dit seizoen als laatste te eindigen. Eerder gebeurde dat al wel in de eerste periode en in de totaalstand. Vorige week verspeelden de honkballers uit Dordrecht een voorsprong van vier punten in de tweede periode op hekkensluiter AdoLakers. Daarmee leek een derde laatste plaats aanstaande. Maar vanavond wist de ploeg van de nieuwe hoofdcoach Louis Maduro het onheil af te wenden.

Dat gebeurde toen Mampaey The Hawks bij een 1-0 achterstand maar liefst negenmaal scoorde in de vijfde inning. In deze slagbeurt kregen de bezoekers veertien spelers aan slag. Catcher Remian Denis sloeg met een tweehonkslag en honkslag drie van die negen punten binnen. Mampaey The Hawks liep in de daaropvolgende twee innings uit naar de 3-13 zege. De ploeg produceerde dit duel tien hits. Pitcher Kevin van Veen (4-0-8-4) gooide een complete wedstrijd, sloeg één honkslag en scoorde twee van de punten voor zijn ploeg.
Met de winst is Mampaey The Hawks er nog niet. De Dordtse ploeg begint vanaf donderdag in de Runner-up competitie aan de zware taak om de Promotie/Degradatie Series te ontlopen. Daarvoor moet een achterstand op de overige teams worden ingelopen. Mampaey The Hawks start de tweede ronde met zeven punten. De andere teams uit de Runner-up competitie zijn: UVV (16 of 17 punten), Mr.Cocker HCAW (13 punten) en AdoLakers (10 punten).

Uitslagen

DOOR Neptunus – Mr.Cocker HCAW: 7-3
AdoLakers – Mampaey The Hawks: 3-13 (7 innings)

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page