Reguliere competitie ten einde

Met de 4-8 winst van Corendon Kinheim in de inhaalwedstrijd tegen UVV is de reguliere competitie vanavond ten einde gekomen. Met de winst evenaarde de Haarlemse ploeg in het klassement van de tweede periode het aantal zeges van koploper DOOR Neptunus, maar moet Kinheim met één punt minder genoegen nemen met een tweede plaats.

In Utrecht moesten UVV en Corendon Kinheim de zondag afgelaste wedstrijd inhalen. Bryan Engelhardt, opnieuw al zeker van de titel Homerun King, had vanavond een laatste kans om zijn persoonlijke record te evenaren. Sinds zijn debuut in de hoofdklasse voor PSV in 2002 sloeg Engelhardt in maar liefst zeven seizoenen (2004, 2006, 2009-2011, 2013 en 2014) de meeste homeruns, maar wist hij nog maar één keer tien homeruns te slaan.

Dit seizoen stond de teller voor de international op negen hekklappen. In de laatste wedstrijd uit de reguliere competitie sloeg Engelhardt vanavond voor Corendon Kinheim drie hits, maar bleef een evenaring van zijn persoonlijke record uit. Niettemin scoorde Engelhardt wel tweemaal.

Slagwerk

Corendon Kinheim profiteerde vooral van het goede slagwerk van catcher Dashenko Ricardo. Hij bracht tegen UVV maar liefst vijf punten over de thuisplaat, waarvan vier in de eerste drie innings. Daarmee overtrof hij eigenhandig het aantal Utrechtse punten (4).
Na een sterke start had Corendon Kinheim, met Jerrold Martijn op de heuvel, na de eerste drie innings al een 3-6 voorsprong. Die voorsprong hield de Haarlemse ploeg vast nadat vier verschillende pitchers in de laatste vier innings samen nog maar één punt toestonden.

Gilmer Lampe slaat raak voor UVV in de wedstrijd tegen Corendon Kinheim.

Gilmer Lampe slaat raak voor UVV in de wedstrijd tegen Corendon Kinheim.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Toch speelde UVV vanavond helemaal niet slecht. De Utrechtse honkballers sloegen zelfs meer dan de elf hits van Corendon Kinheim. Onder leiding van Mike Bazuin (3 uit 4 met twee tweehonkslagen) kwam UVV op eigen veld tot dertien honkslagen. Maar dat was niet voldoende voor de winst.

Persoonlijke prijs

Met het einde van de reguliere competitie beginnen de vier beste teams donderdag aan de Play-Offs. De nummers vijf tot en met acht vervolgen het seizoen donderdag in de Runner-up competitie. In allebei de poules nemen de teams de helft van hun punten uit de reguliere competitie mee.

Homerun King Bryan Engelhardt is niet de enige die al is verzekerd van een persoonlijke prijs na het einde van het seizoen. Bas de Jong (L&D Amsterdam) is voor maar liefst het derde jaar op rij de beste slagman van de hoofdklasse geworden. Hij liet met een slaggemiddelde van .376 de Vaessen Pioniers-spelers Vince Rooi (.360) en Dè Flanegin (.355) achter zich.
Zijn ploeggenoot Roeland Henrique wist, net als vorig jaar, de meeste honken in de hoofdklasse te stelen. Hij kwam tot 22 gestolen honken in 25 pogingen. Dat was één meer dan Dwayne Kemp van DOOR Neptunus.

Programma donderdag

Play-Offs:
DOOR Neptunus – Vaessen Pioniers
L&D Amsterdam – Corendon Kinheim

Runner-up competitie:
UVV – Mampaey The Hawks
Mr.Cocker HCAW – AdoLakers

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page