Vaessen Pioniers en AdoLakers slaan toe

De honkballers van Vaessen Pioniers en AdoLakers hebben vanavond in de eerste wedstrijd van de Play-Offs en Runner-up competitie een enorme slag geslagen. Als nummer vier met zeven punten achterstand op DOOR Neptunus versloeg Pioniers de koploper met 1-9. Bij de Rotterdammers viel Gyenuar Lopez met een ernstige blessure uit.

De acht teams uit de hoofdklasse zijn de derde ronde van dit seizoen begonnen met de helft van de punten die zij in de eerste 42 wedstrijden hebben behaald. Met daardoor al zeven punten achterstand op koploper DOOR Neptunus was de opdracht voor de honkballers van Vaessen Pioniers duidelijk: winnen. Alleen daarmee houdt de formatie van hoofdcoach Robert Klaver nog zicht op een plaats in de Holland Series.

Vanavond werd al meteen in de eerste wedstrijd uit de Play-Offs aan die opdracht voldaan. Voor DOOR Neptunus gooide Diegomar Markwell (5-2-3-2) zeven sterke innings, maar hij zag zijn ploeg in de vierde inning wel op achterstand komen toen Dirk van ’t Klooster na zijn tweehonkslag kon scoren. Van ’t Klooster (3 uit 3) sloeg twee van de slechts drie Hoofddorpse hits op het pitchen van Markwell.

Ambulance

In de slotfase trok Vaessen Pioniers op het pitchen van Kevin Kelly en Berry van Driel het duel definitief naar zich toe. Bij een 1-2 voorsprong scoorde de ploeg maar liefst zevenmaal in de negende inning. Pioniers scoorde in deze slagbeurt tweemaal door vier wijd met volle honken en één keer door een wilde worp. Vince Rooi sloeg met een tweehonkslag twee andere punten binnen. Pitcher Ricardo Hernández (4-1-6-0) kreeg na zeven innings werk de winst op zijn naam.

Raily Legito (DOOR Neptunus) sneuvelt op het tweede honk. Korte stop Max Draijer (Vaessen Pioniers) probeert het dubbelspel te maken.

Raily Legito (DOOR Neptunus) sneuvelt op het tweede honk. Korte stop Max Draijer (Vaessen Pioniers) probeert het dubbelspel te maken.
Foto: © Rob Jelsma

In de negende inning viel eerste honkman Gyenuar Lopez geblesseerd uit. De speler van DOOR Neptunus brak zijn kuitbeen en moest per ambulance naar het ziekenhuis. Daar wordt hij morgen geopereerd. Dit betekent dat de Rotterdamse ploeg het de komende wedstrijden in de Play-Offs moet doen zonder Lopez (.295).

Belangrijke winst

Evenals Vaessen Pioniers kende ook AdoLakers vanavond een uitstekende start. In Bussum sloeg Christian Diaz twee tweehonkslagen om AdoLakers een belangrijke winst te bezorgen in de eerste wedstrijd uit de Runner-up competitie tegen Mr.Cocker HCAW. In de vijfde inning bracht hij zijn ploeg voor het eerst op voorsprong toen hij op het pitchen van Sander Helmendach bij een 1-0 achterstand met zijn eerste tweepitter Stephen Henson (honkslag) en Joshua Zara (honkslag) binnen sloeg. Zelf maakte hij er 1-3 van op een hit van Irving Redan.

Mr.Cocker HCAW verkleinde het verschil na een tweehonkslag van Jasper Keijzer, maar opnieuw bleek Diaz effectief. In de zevende inning scoorde hij het vierde Haagse punt na zijn tweede tweehonkslag. Glenn Romney vergrootte het verschil na een Bussumse veldfout tot 2-5. Daar kon HCAW alleen nog een punt in de gelijkmakende zevende inning tegenover zetten.
Voor AdoLakers gooide Dennis Burgersdijk de eerste acht innings, waarin hij vijf keer drie slag gooide, vier keer vier wijd en zes honkslagen toestond. Martijn Riphagen kreeg in de slotfase de save op zijn naam.

College

Corendon Kinheim trad vanavond tegen L&D Amsterdam aan zonder rechtsvelder Sven van de Sanden (.275). De 21-jarige talentvolle honkballer is gisteren naar de Verenigde Staten vertrokken om te gaan honkballen voor het Redlands Community College in Oklahoma. Van de Sanden werd in het rechtsveld vervangen door Jochem Koedijk, die aan zijn tweede wedstrijd in de hoofdklasse begon.

De wedstrijd moest in de achtste innings door de regen worden gestaakt. L&D Amsterdam stond op dat moment met 2-1 voor. Doordat in de Play-Offs wedstrijden volledig uit moeten worden gespeeld, wordt het restant van de wedstrijd afgemaakt zaterdag voorafgaand aan de tweede wedstrijd uit de serie.
Tot de regen roet in het eten gooide, was het, met Kevin Heijstek en David Bergman op de heuvel, een gelijkopgaande strijd. In de tweede inning werden de enige punten van de wedstrijd gescoord en sloegen beide teams samen vijf van de in totaal elf honkslagen.

Afgelast

Quintin de Cuba en Björn Henrichs sloegen de eerste hits om Kinheim op een 0-1 voorsprong te brengen. Een slagbeurt later antwoordde L&D Amsterdam met drie hits op rij om de honken vol te laten stromen. David Bergman verloor even de controle en gooide de bal langs zijn catcher, waardoor Kenny Berkenbosch de gelijkmaker kon scoren.
Rashid Gerard sloeg hierna de bal in een dubbelspel, maar stelde daarmee wel Bas Nooij in staat om ook te scoren. Na de tweede inning wisten beide teams niet meer te scoren totdat in de tweede helft van de achtste innings de wedstrijd voor de tweede keer door de regen moest worden stilgelegd. Ditmaal werd besloten om het duel te staken. L&D Amsterdam had op dat moment Michael Duursma (honkslag) op het eerste honk met twee man uit.

De wedstrijd tussen UVV en Mampaey The Hawks, respectievelijk de nummer één en nummer vier uit de Runner-up competitie, werd al vanmiddag afgelast nadat het veld onbespeelbaar was geworden door de vele regenval. Het duel wordt morgenavond ingehaald.

Uitslagen

DOOR Neptunus – Vaessen Pioniers: 1-9
Mr.Cocker HCAW – AdoLakers: 3-5

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page