Robert Klaver: ‘Je moet een beetje geluk hebben’

Vaessen Pioniers deed gisteravond goede zaken in de openingswedstrijd van de Play-Offs. In Rotterdam versloeg het team van hoofdcoach Robert Klaver koploper DOOR Neptunus met 1-9. Na afloop was Klaver uitermate te spreken over het resultaat: “Natuurlijk moet je wel een beetje geluk hebben, maar we hebben gewoon goed gespeeld.”

Vaessen Pioniers ging als vierde geklasseerde team deze serie in. De helft van de punten uit de reguliere competitie gaan maar mee. In hoeverre zijn deze Play-Offs dan nog spannend? Klaver: “Je hebt natuurlijk wel een achterstand in punten, omgerekend drie en een halve wedstrijd. Daarom moet je ook gewoon elke wedstrijd zien te winnen. Door dit resultaat staan wij nu nog twee en een halve wedstrijd achter. Dat kan wel het wel leuker maken.”

Nooit makkelijk

Derde honkman Vince Rooi (Vaessen Pioniers) had met drie binnengeslagen punten en één run een behoorlijk aandeel in de winst tegen DOOR Neptunus. “We hebben goed gespeeld”, blikt de ervaren Rooi terug. “Aan slag weet je dat het moeilijk gaat worden tegen Diegomar Markwell. Maar later in de wedstrijd braken wij goed door.”

Toch onderschat Rooi de Rotterdamse thuisploeg niet. “Wedstrijden tegen Neptunus zijn nooit makkelijk. Gelukkig hadden wij aan het aan het einde van de wedstrijd goede slagbeurten, waardoor we de score uit konden bouwen.”

Trots

Dirk van ’t Klooster sloeg drie keer een honkslag en kwam tweemaal over de thuisplaat. Bescheiden geeft hij aan dat zijn aandeel wel meeviel: “Het is een teamding”. De 38-jarige Van ’t Klooster speelt dit seizoen voor het eerst bij Vaessen Pioniers. “Ik heb een moeizame start gehad. Daarna heb ik weinig kunnen trainen, doordat er zoveel wedstrijden tussendoor kwamen, zoals afgelaste duels en de wedstrijden van de Europa Cup. Daardoor kon ik niet mijn swings nemen, die ik nodig heb om beter te gaan slaan.”

Inmiddels heeft Van ’t Klooster zijn vorm weer te pakken. “Gelukkig heb ik dat op een gegeven moment toch om weten te buigen, waardoor ik nu weer boven de .300 sla.” In zijn 22e seizoen brak hij onlangs het record van de meeste honkslagen. “Erg leuk”, reageert Van ’t Klooster. “Als je een grote honkballer als Marcel Joost voorbij gaat, dan heb je wel wat gepresteerd denk ik. Daar ben ik wel trots op.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page