KNBSB legt Mampaey The Hawks straf op

In de strijd tegen degradatie heeft hoofdklasser Mampaey The Hawks een zware tegenvaller te verwerken gekregen. Vandaag heeft de honk- en softbalbond KNBSB de club uit Dordrecht onder meer twee punten in de mindering gegeven.

Mampaey The Hawks kreeg de straf opgelegd nadat de voormalig Nederlands international Eric de Vries afgelopen zaterdag voor de hekkensluiter uit de Runner-up competitie als pitching-coach in actie was gekomen. Na controle bleek De Vries geen lid te zijn van The Hawks.

Door dit besluit is de wedstrijd van zaterdag van Mampaey The Hawks tegen UVV ongeldig verklaard. Daarmee komt ook de 7-9 overwinning van The Hawks te vervallen. In de strijd tegen degradatie hadden de honkballers uit Dordrecht, die sinds kort onder leiding staan van de nieuwe hoofdcoach Louis Maduro, hard nodig. Concurrent AdoLakers won vorige week wel tweemaal, waardoor het gat tussen de twee teams nu is opgelopen tot negen punten.

Gestaakt

De ongeldig verklaarde wedstrijd tussen Mampaey The Hawks en UVV moet nu volgens artikel 4.8 van het Reglement van Wedstrijden Topsport op een later moment over worden gespeeld op het veld van UVV in Utrecht. Ook moeten beide teams nog de verregende wedstrijd van donderdag en het restant van de wedstrijd van zondag afmaken. Dat duel werd zondag door de regen bij het ingaan van de tweede helft van de negende inning en bij een tussenstand van 6-6 gestaakt.

Het is niet voor het eerst dat een hoofdklasseclub is gestraft voor het opstellen van een niet gerechtigde coach. Recent overkwam het ook Corendon Kinheim en DOOR Neptunus. In juli 2013 werd Kinheim gestraft na het opstellen van Stanley Engelhardt als assistent-coach. Een jaar eerder werd een wedstrijd van DOOR Neptunus in april ongeldig verklaard door de inzet van assistent-coach Adonis Kemp, die toen nog een straf van twee wedstrijden moest uitzitten.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page