Neptunus en Pioniers in verlenging naar winst

De twee wedstrijden in de Play-Offs zijn vanavond allebei in de verlenging beslist. In Rotterdam liep koploper DOOR Neptunus verder uit op de concurrentie na een 2-1 winst tegen Corendon Kinheim. Nummer vier Vaessen Pioniers hield de hoop op de Holland Series levend met een 1-2 winst tegen L&D Amsterdam.

Zowel DOOR Neptunus als Vaessen Pioniers wisten pas in de tiende inning de winst naar zich toe te trekken. Bij de Rotterdammers sloeg Raily Legito in de tie-break met volle honken een walk-off honkslag. In Amsterdam zorgde Zerzinho Croes in de verlenging voor de beslissing.

In de Runner-up competitie voegde UVV gisteravond en vanavond twee overwinningen aan zijn totaal toe en moet Mampaey The Hawks inmiddels gaan vrezen voor degradatiewedstrijden.

Puntloze wedstrijd

In de wedstrijd tussen DOOR Neptunus en Corendon Kinheim scoorden beide teams al vroeg. Bryan Engelhardt bracht de Haarlemse ploeg met een tweehonkslag in de eerste inning op voorsprong. Twee innings later zorgde Shaldimar Daantji voor de gelijkmaker. Na de vierde inning sloeg Kinheim nog maar één honkslag. Neptunus kwam nog tot slechts drie hits. Daarmee bleef de 1-1 ongewijzigd totdat Legito in de tiende inning pinch-runner Urving Kemp binnensloeg.

Ook L&D Amsterdam en Vaessen Pioniers begonnen met een 1-1 gelijke stand aan de verlenging. Michael Duursma had in de zevende inning de puntloze wedstrijd opengebroken na een tweepitter van Kenny Berkenbosch.  In de negende inning greep Pioniers een pitcherwissel aan om alsnog een verlenging te forceren. Daan Hendrix, die startend pitcher Kevin Heijstek (4-1-3-2) had afgelost, opende de slagbeurt met vier wijd voor Danny Rombley. Hij kon na een gestolen honk de gelijkmaker scoren op een hit van Vince Rooi.
In de verlenging sloegen beide teams geen honkslagen, maar kon Pioniers de winst naar zich toetrekken na geraakt werper voor Max Draijer en een opofferingsslag van Zerzinho Croes. Door de winst houdt Vaessen Pioniers de hoop op een plaats in de Play-Offs levend.

Valse start

In de Runner-up competitie kan UVV na een valse start nu alsnog terugkijken op een goed begin. Vorige week maakte de Utrechtse ploeg nog een misstap tegen hekkensluiter Mampaey The Hawks. Die wedstrijd werd deze week ongeldig verklaard, waarna UVV twee overwinningen aan zijn totaal toevoegde om stevig aan de leiding te gaan in het klassement.
Vanavond sloeg Mike Bazuin UVV naar de winst. Hij kwam in de thuiswedstrijd tegen AdoLakers tot vier hits en sloeg al in de eerste inning één van de twee Utrechtse punten binnen. Bij een 4-4 gelijke stand sloeg hij uiteindelijk in de zevende inning sloeg Bazuin zijn vierde hit en bracht hij daarmee Joris van Ballegooy (vier wijd) en Dennis de Quint (vier wijd) over de thuisplaat. AdoLakers had daar in het restant van de wedstrijd geen antwoord meer op.  Pitcher Jurjan van Zijl (8-7-3-3) gooide voor UVV 6 1/3 inning als startend pitcher.

Jim Ploeger (UVV)

Jim Ploeger (UVV).
Foto: © Jan Kruijdenberg

Gisteravond kreeg voor UVV Jim Ploeger een nieuwe kans voor zijn rentree. Vorige week zaterdag keerde hij voor het eerst sinds lange tijd terug op de heuvel voor UVV. Bij zijn rentree werd hij in de verlenging meteen de verliezend werper. Dat duel werd echter ongeldig verklaard, waardoor Ploeger gisteravond een herkansing kreeg. En daarin bleek de voormalig international een stuk effectiever. Met behulp van zijn veld schakelde hij de eerste elf tegenstanders uit voordat Kevin Moesquit in de vierde inning de eerste honkslag sloeg voor Mampaey The Hawks. Uiteindelijk stond Ploeger slechts drie honkslagen toe.

Productiever

UVV bleek een stuk productiever op pitcher José Moreno en Ronald de Bont. Honkslagen van Mike Bazuin en Thomas Smits leverden al in de tweede inning het eerste punt op. Een inning later sloegen Gilmer Lampe en Phil Ortez samen nog eens drie punten binnen. Ortez zorgde met zijn tweehonkslag voor twee runs.
Pas nadat Joris van Ballegooij in de zevende inning UVV op een 0-6 voorsprong had gebracht, wist ook Mampaey The Hawks te scoren. Dat gebeurde nadat Ploeger (5-1-3-2) in de achtste inning op de heuvel was afgelost door Gilian van Lith. Hij moest hits incasseren van Tony Enos en Steven Wharwood, waardoor de thuisploeg het verschil kon verkeinen tot 2-6.

Mr.Cocker HCAW volgt in het klassement van de Runner-up competitie op een tweede plaats. De Bussumse ploeg boekte vanavond zijn derde overwinning. HCAW besliste de wedstrijd tegen AdoLakers toen Kevin Weijgertse (2 uit 4) en Sergino Martis (2 uit 3) bij een 2-2 tussenstand met tweehonkslagen op rij de wedstrijd in de zevende inning openbraken. Roy Seltenrijch en Weijgertse konden daarmee scoren om de Bussumse ploeg voor het eerst dit duel op voorsprong te brengen.
Pitcher Sander Helmendach (8-1-7-0) stond hierna geen honkslag mee toe tot hij in de negende inning werd vervangen door Tom de Blok. Hij gooide het duel met twee strikeouts uit. Voor Mampaey The Hawks gooide rookie Michel Offerman vijf innings in zijn eerste start in de hoofdklasse.

Uitslagen

DOOR Neptunus – Corendon Kinheim: 2-1 (10 innings)
L&D Amsterdam – Vaessen Pioniers: 1-2 (10 innings)
UVV – AdoLakers: 6-4
Mr.Cocker HCAW – Mampaey The Hawks: 4-2
UVV – Mamapaey The Hawks: 6-2

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page